دریافت:
مناسک حج (امام و رهبری)
- پيشگفتار
- مقدمه
- شرايط وجوب حَجّةالاسلام
- نيابت در حج
- حج استحبابى
- اقسام عمره
- اقسام حج
- باب اول: اعمال عمره تمتع
- فصل اول: محل احرام عمره تمتع
- فصل دوم: واجبات احرام
- فصل سوم: مُحرّمات احرام
- فصل چهارم: طواف واجب و بعضى از احكام آن
- فصل پنجم: نماز طواف
- فصل ششم: سعى و بعض احكام آن
- فصل هفتم: تقصير و بعض احكام آن
- مسائل و استفتائات متفرقه تقصير و احكام بين عمره و حج تمتّع
- تبدّل حج تمتع به افراد
- استفتائات تبدّلاستفتائات تبدّل□ [929] س ـ كسی قصد بيرون رفتن از مكّه را داشت، به همين جهت از اول در ميقات به نيت عمره مفرده مُحرم و وارد مكّه شد و عمره مفرده را به جا آورد، بعداً از خارج شدن از مكّه منصرف شد، آيا اين عمره، از عمره تمتّع كفايت می كند، يا بايد برگردد به ميقات و برای عمره تمتّع مُحرم شود؟
ج ـ اگر حج او استحبابی است می تواند عمره مفرده را تبديل به عمره تمتّع كند ولی چنانچه حج واجب يا نيابی باشد، جواز تبديل محل اشكال است.
[930] س ـ اگر بعد از نيت عمره و احرام، مجدداً برای عمره ديگر مُحرم شود، مثلاً به نيت عمره مفرده مُحرم شده بعداً نيت عمره تمتّع كند و تلبيه بگويد، آيا كدام عمره صحيح است؟
ج ـ اگر نيت كرده و تلبيه گفته، محرم شده است و تجديد احرام موضوع ندارد و نمی تواند برای نوع ديگر عمره نيت كند و احرام دوم باطل است.
[931] س ـ زنی كه عادت ماهانه وقتيه و عدديه داشت و مثلاً روز هفتم ماه پاك می شد، همان روز هفتم پاك شد و غسل كرد و اعمال عمره اش را به جا آورد، روز بعد لك ديد، باز غسل كرد و اعمال را انجام داد تا روز دهم و برای عرفات حركت كرد، روز يازدهم هم لك ديد، آيا حجش افراد است يا تمتّع؟
ج ـ در فرض مزبور وظيفه او تمتّع است.
[932] س ـ زنی روز هشتم خون ديد، خيال كرد حيض است، احرامش را تبديل به حج افراد كرد، بعد كه به عرفات رفت متوجه شد كه استحاضه است، وظيفه او چيست؟
ج ـ اگر وقت عمره ضيق شده و طواف را عمداً تأخير نينداخته حج اِفراد را تمام كند و اگر حج واجب است سپس عمره مفرده به جا آورد.
[933] س ـ اينجانب مدير گروه حج می باشم، اعمال حجی كه انجام می دهم مستحبی است، آيا می شود به جای حج تمتّع، نيت حج افراد نمود و به جای عمره تمتّع، عمره مفرده انجام داد؟ و همچنين ساير خدمه، واجب الحج نيستند آيا می توانند چنين كنند؟
ج ـ می توانند عمره مفرده انجام دهند و برای حج محرم نشوند و می توانند حج افراد به جا آورند، ولی ميقات حج افراد مواقيت معروفه است.
[934] س ـ كسی كه حج افراد بر او واجب و متعين است و به قصد حج افراد در يكی از ميقاتها محرم شده است، آيا می تواند نيت حج افراد خود را به عمره تمتّع تبديل نمايد و بعد از انجام آن، حج تمتّع به جا آورد و همچنين آيا می تواند حج افراد را به عمره مفرده تبديل نمايد و بعد از انجام آن، برای عمره تمتّع محرم شود؟
ج ـ نمی تواند عدول كند و تبديل نمی شود.
[935] س ـ شخصی با احرام عمره تمتّع وارد مكّه شده و بعد از اعمال عمره، برای حج افراد محرم شده است، آيا حج او صحيح است؟
ج ـ اگر از مكّه خارج شده و از ميقات برای حج افراد محرم شده بعيد نيست صحت حج، ولی تمتّع واقع نمی شود و اگر از مكّه محرم شده، در صورت اشتباه در تطبيق، حج او صحيح و تمتّع است، و در غير اين صورت حج او صحيح نيست.
[936] س ـ شخصی در حرم برای حج افراد محرم شده و بعضی از اعمال را انجام داده، وظيفه او چيست؟
ج ـ اگر از روی جهل بوده، چنانچه ممكن نيست كه به ميقات برود و از آن جا محرم شود و به وقوف برسد، در همان محلی كه هست محرم شود و اعمالی كه امكان تدارك آن با احرام هست تدارك كند و چنانچه تمام اعمال را با همان احرام انجام داده و بعد متوجه شده، حج او صحيح است.
-
-
- باب دوم: اعمال حج تمتع
کاربر گرامی؛ لطفا قبل از تکمیل فرم، موارد زیر را مطالعه کنید:
- جهت مکاتبه با دفتر، از قسمت ارسال نامه استفاده نمایید.
- به منظور استفتاء یا ارسال سوال شرعی، از قسمت ارسال سوال شرعی استفاده نمایید.
- جهت ارایه انتقاد و پیشنهاد به سایت دفتر، از قسمت ارتباط با پایگاه استفاده نمایید.
- از فرم زیر فقط برای ارایه نظرات در مورد محتوای همین صفحه استفاده نمایید.
- مسوولیت ارسال اشتباه بر عهده ارسال کننده آن است.