روح الله؛ عبد صالح
امام راحلِ بزرگوارِ ما، بزرگترین حق را از این ناحیه به گردن امّت اسلامی دارد که آحاد مردم را به مسؤولیت خودشان که دخالت در امر حکومت است، متنبّه و واقف کرد.
از این روست که در نظام اسلامی، هر کس متدیّن به عقیده و شریعت اسلامی باشد، در امر حکومت دارای مسؤولیت است.
تبیین دیدگاه امام راحل (ره) نسبت به مساله ی اقتصاد و ضرورت آن در ایجاد تمدن اسلامی
متن بیانات بکار رفته در نماهنگ
- ما اگر پیشرفت همهجانبه را به معنای تمدنسازی نوین اسلامی بگیریم - بالاخره یک مصداق عینی و خارجی برای پیشرفت با مفهوم اسلامی وجود دارد؛ اینجور بگوئیم که هدف ملت ایران و هدف انقلاب اسلامی، ایجاد یک تمدن نوین اسلامی است؛ این محاسبهی درستی است - این تمدن نوین دو بخش دارد: یک بخش، بخش ابزاری است؛ یک بخش دیگر، بخش متنی و اصلی و اساسی است، به هر دو بخش باید رسید.
جمع پر شور هزاران نفر از جوانان خراسان شمالی ۲۳/مهر/۱۳۹۱
- در همهی کارهایی که ما داریم، در همهی تلاشهایی که میکنیم، چه تصمیمهایی که در مسائل اقتصادی میگیریم، چه در مسائل فرهنگی ما باید این اصل را از یاد نبریم که وظیفهی ما تحقّق بخشیدن به اسلام بکامله است؛ باید دنبال اسلام کامل باشیم.
دیدار رئیس و اعضای مجلس خبرگان رهبری ۲۱/اسفند/۱۳۹۳
- در اقتصاد، اصول امام تکیهی به اقتصاد ملی است؛ تکیهی به خودکفائی است؛ عدالت اقتصادی در تولید و توزیع است؛ دفاع از طبقات محروم است؛
مقابلهی با فرهنگ سرمایهداری و احترام به مالکیت است - اینها در کنار هم - امام فرهنگ ظالمانهی سرمایهداری را رد میکند، اما احترام به مالکیت، احترام به سرمایه، احترام به کار را مورد تأکید قرار میدهد؛ همچنین هضم نشدن در اقتصاد جهانی؛ استقلال در اقتصاد ملی؛ اینها اصول امام در زمینهی اقتصاد است؛ اینها چیزهائی است که در فرمایشات امام واضح است.
- توقع امام از مسئولین کشور همیشه این بود که با اقتدار، با مدیریت، با ادارهی عاقلانه و مدبرانه بتوانند این اصول را اجرائی کنند و پیش ببرند. این، نقشهی راه امام بزرگوار است. ملت ایران با همتش، با جوانانش، با این نقشهی راه، با ایمانی که در دل او راسخ است، با یاد امامش، میتواند فاصلهی کنونی را با آن وضع مطلوب پر کند. ملت ایران میتواند پیش برود.
مراسم بیست و چهارمین سالروز رحلت حضرت امام خمینی ۱۴/خرداد/۱۳۹۲
- دلیل واضح دیگر بر اینکه امریکا، آنطوری که ادعا میکند، قدرت ندارد و هیبت او - هیبتی که آدمهای ضعیف را میترساند - خیلی بیش از قدرت واقعی است، این است که خیلی جاها میخواهند اعمال قدرت و زور کنند، اما قادر نیستند. به چه دلیل؟ به دلیل اینکه آنجایی که میتوانستند، کردند و آن، پاناماست. اگر امریکا میتوانست آن کاری را که در پاناما کرد، در کشورهای انقلابی دیگر، در همان کوبایی که آنقدر از آن ناراحت و شکار است، بکند، انجام میداد؛ پس نمیتواند. اگر میتوانست این کار را در کشورهای دیگری که در آن منطقه و یا در مناطق دیگر هستند و با سیاست امریکا مخالفند، انجام بدهد، انجام میداد؛ به دلیل اینکه در پاناما انجام داد.
- اینها که به فکر مسایل انسانی نیستند. دولت امریکا که به فکر قوانین بینالمللی نیست. اینها که به حقوق ملتها احترام نمیگذارند. یک وقت بتوانند، وارد کشوری میشوند و بدون اعتنا به حقوق آن ملت، حکومت و دولتش را از بین میبرند. آن فرد را هم برداشتند بردند و در کشور خودشان، زندانی کردند. هرجا بتوانند، همین کار را میکنند. آنجایی که نمیکنند، نمیتوانند. این، واقعیت قدرتشان است.
- نمونهی واضحش، خود کشور انقلابی ماست. خواستند حملهی نظامی کنند، ولی نتوانستند. قضیهی طبس یادتان است؟ پس آمدند، اما نتوانستند. اگر میتوانستند، ده بار دیگر هم می آمدند؛ نتوانستند که نیامدند، قدرتش را نداشتند، میدانستند که شکست میخورند. آن وقتی که خیال میکردند میتوانند، ملاحظه نکردند که این، خلاف حقوق ملت ایران و برخلاف قراردادها و عرف بینالمللی است که انسان از آن طرف دنیا، به این طرف بیاید و هلیکوپتر و هواپیما وارد مرزهای کشوری بکند. آن نادان اسبق، خیال میکرد که میتواند؛ به همینخاطر آمد، بعد دید نمیتواند و شکست خورد. اگر میتوانست، باز هم می آمد؛ ولی نتوانست. شکی نیست که در این یازده سال، امریکا اگر میتوانست نظام جمهوری اسلامی را از بین ببرد، میبرد؛ ولی نتوانست. این، معنای آن حرفی است که امام فرمودند و با همان تعبیرِ امام درست است که: «امریکا، هیچ غلطی نمیتواند بکند.»
دیدار معلمان و کارگران 12/اردیبهشت/1369
* عکس آرشیوی می باشد.
- امروز، شما در دنیا می بینید که به تدریج در مناطقی از عالم، همین تجربهی ایران تکرار می شود و برای همین است که امام بزرگوار ما، بهطور قاطع می گفت که دشمن قادر نیست این ملت را تا وقتی ایستاده و متحد است، شکست بدهد و فرمودند: «امریکا در مقابل ملت ایران، هیچ غلطی نمیتواند بکند». ما هم همان حرف را تکرار میکنیم. این، اعتقاد ملت ایران و مسؤولان و دستاندرکاران نظام جمهوری اسلامی است.
- انقلاب اسلامی، یعنی زنده کردن دوبارهی اسلام؛ زنده کردن «إِنّ أَکرمکم عندالله أَتقیکم». این انقلاب آمد تا این بساط جهانی را، این ترتیب غلط جهانی را بشکند و ترتیب جدیدی درست کند. اگر آن ترتیبِ مادّىِ جهانی باشد، معلوم است که شهوت رانهاىِ فاسدِ روسیاه و گمراهی مثل محمّدرضا باید در رأس کار باشند و انسانِ بافضیلتِ منوّری مثل امام باید در زندان یا در تبعید باشد! در چنان وضعیتی، جای امام در جامعه نیست. وقتی زور حاکم است، وقتی فساد حاکم است، وقتی دروغ حاکم است و وقتی بیفضیلتی حاکم است، کسی که دارای فضیلت است، دارای صدق است، دارای نور است، دارای عرفان است و دارای توجّه به خدا است، جایش در زندانها یا در مقتل و مذبح یا در گودال قتلگاهها است. وقتی مثل امامی بر سر کار آمد، یعنی ورق برگشت؛ شهوترانی و دنیاطلبی به انزوا رفت، وابستگی و فساد به انزوا رفت، تقوی بالای کار آمد، زهد روی کار آمد، صفا و نورانیّت آمد، جهاد آمد، دلسوزی برای انسانها آمد، رحم و مروّت و برادری و ایثار و ازخودگذشتگی آمد. امام که بر سرِ کار میآید، یعنی این خصلتها میآید؛ یعنی این فضیلتها میآید؛ یعنی این ارزش ها مطرح میشود. اگر این ارزش ها را نگه داشتید، نظام امامت باقی می ماند.
- امام راحلِ بزرگوارِ ما، بزرگترین حق را از این ناحیه به گردن امّت اسلامی دارد که آحاد مردم را به مسؤولیت خودشان که دخالت در امر حکومت است، متنبّه و واقف کرد. از این روست که در نظام اسلامی، هر کس متدیّن به عقیده و شریعت اسلامی باشد، در امر حکومت دارای مسؤولیت است.
بزرگترین حق را از این ناحیه به گردن امّت اسلامی دارد که آحاد مردم را به مسؤولیت خودشان که دخالت در امر حکومت است، متنبّه و واقف کرد.
هیچ کس نمیتواند خود را از موضوع حکومت کنار بکشد. هیچ کس نمیتواند بگوید: «کاری انجام میگیرد؛ به من چه!؟» در موضوع حکومت و مسائل سیاسی و مسائل عمومی جامعه در نظام اسلامی، «به من چه» نداریم! مردم برکنار نیستند.
دیدار اقشار مختلف مردم 24/مرداد/1369
* عکس آرشیوی می باشد.
- حقیقتاً بندگان شایستهی خدا - مثل امام بزرگوار ما (رضواناللَّه تعالی علیه) - قدر ماه رمضان و قدر آن ساعات و ایام را میدانستند و از آن، کمال استفاده را میبردند. ما ائمهی معصومین(علیهمالسّلام) را که زیارت نکردهایم؛ اما انسان میتوانست رشحهیی از رشحات همان عبادات و توجهها را در وجود مقدس امام عظیمالشأن بزرگوار راحلمان مشاهده کند.
در این قسمت موارد زیر عنوان می شوند:
- شروع مبارزه انقلابی از حادثه مدرسه فیضیه
- بیانات امام (ره) در مدرسه فیضیه
- دمیده شدن روح تازه برای مبارزه در افراد حوزه پس از حادثه فیضیه توسط امام (ره)
- غفلت تشکیلات و دستگاه شاه از وجود و نفوذ امام (ره)
- ابلاغ مأموریت به طلبه ها توسط امام (ره) در ایام محرم سال ۴۲
- خطره ای از دیدار معظم له با آیت الله العظمی میلانی
در این قسمت موارد زیر مطرح می شوند:
- روح تقوا و شجاعت خانوادگی امام(ره)، دینداری، درک سیاسی و استعداد ذاتی، به وجود آورنده نطفه ی حرکت انقلابی و سیاسی
- آغاز مرجعیت امام (ره) و شروع حرکت انقلابی
- ورود معظم له به مبارزات انقلابی
- شاگردی در محضر امام (ره)
- ابعاد سیاسی و شخصیت شجاع حضرت امام (ره)
- وجود انگیزه های اسلامی و مذهبی امام (ره) در مبارزات
- سال 1341؛ موضوع انجمن های ایالتی و ولایتی و آگاهی سیاسی امام (ره)
- اعلامیه های امام (ره) در مورد انجمن های ایالتی و ولایتی
- نقش امام (ره) در برانگیختن مردم
- رفراندوم و لوایح شش گانه
- بینش حضرت امام (ره) در قبال مساله اسراییل
پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری همزمان با بیست و هشتمین سالگرد ارتحال بنیانگذار انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی رضوان الله تعالی علیه، برگزیده ای از مستند عبد صالح را منتشر می نماید. این برگزیده بر اساس بیانات رهبر معظم انقلاب و به صورت بازخوانی خاطرات معظم له از حضرت امام(ره) تهیه شده است.
- خداوند روح مطهّر امام بزرگوار را شاد کند، که آنچه ما از این خیرات و برکات داریم، به برکت آن وجود پرفیض، آن استثنای زمان، آن نادره دهر و یگانه تاریخ اسلام است. خدای متعال ما را مفتخر کرد که در زمان او واقع شویم و او را ببینیم و از او بشنویم و از برکات وجودش بهرهمند گردیم.
- او، به اسلام عزت بخشید و پرچم قرآن را در جهان به اهتزاز درآورد. و او، ملت ایران را از اسارت بیگانگان نجات داد و به آنان غرور و شخصیت و خودباوری بخشید. و او، صلای استقلال و آزادگی را در سراسر جهان سرداد و امید را در دلهای ملل تحت ستم جهان زنده کرد.
ده سال رهبری امام (ره) برای مردم و مدیران ما، یادگاری فراموشنشدنی و ذخیرهیی بس گرانبهاست.
و او، در عصری که همهی دست های قدرتمند سیاسی برای منزوی کردن دین و معنویت و ارزشهای اخلاقی تلاش میکردند، نظامی بر اساس دین و معنویت و ارزشهای اخلاقی پدید آورد و دولت و سیاستی اسلامی بنیان نهاد. و او، جمهوری اسلامی را ده سال در میان طوفانهای سهمگین و حوادث سرنوشتساز، قدرتمندانه اداره و حراست و هدایت کرد و به نقطهیی مطمئن رسانید. ده سال رهبری او برای مردم و مدیران ما، یادگاری فراموشنشدنی و ذخیرهیی بس گرانبهاست.
- رهبری نظام جمهوری اسلامی، اکنون با این ذخیرهی ارجمند و تمامنشدنی، و نیز با آن تصویر والا و دستنیافتنی از شخصیت رهبر کبیرمان روبهروست.
پیام به ملت شریف ایران در تجلیل از امام امت 18/خرداد/1368
- در يك نظام درست، حكومت مثل سكويي براي مردم است كه روي آن سكو پا ميگذارند، تا اعتلا پيدا كنند. يك حكومت خوب و شجاع، يك دولت دلسوز، مايهي عزت مردم خودش است. ملت ايران به خاطر عظمت امام بزرگوارمان، در دنيا عظمت پيدا كرد. مسؤولان و رهبران و دولت خوب، اين است. اما دولت بد، آن دولتي است كه بر دوش مردم خود سوار ميشود، به سر آنها ميزند، باري بر گردن آنهاست و وزر و وبالي براي آنها ميباشد. متأسفانه وقتي اسلام در كشوري زنده نبود و حاكميت نداشت، آنطور ميشود. اينها براي ما عبرت است.
- خدا را شکر میکنیم که این راه، راه روشنی است که در اختیار ملت ایران است. این، از برکات قرآن و از برکات ایمان به قرآن و اسلام است. این (راه روشن انقلاب)، از برکات هدایتهای الهی، از برکات هدایت ها و رهنمودهای امام بزرگوار و از برکات روشن بینی شما ملت ایران است. این راه را با همین قدرت طی کنید که پیروزی با ملت ایران است.
بیانات در دیدار زائرین و مجاورین حرم مطهر رضوی 1/فروردین/1373
- مهمترین کاری که امام بزرگوار ما در سطح دنیای اسلام انجام داد، این بود که ابعاد سیاسی و اجتماعی اسلام را احیاء کرد. از روزی که استعمار وارد کشورهای اسلامی شد، همه تلاش استعمارگران و سلطهگران این بود که ابعاد سیاسی و اجتماعی اسلام، عدالتخواهی، آزادیخواهی و استقلالطلبی اسلام را از اسلام حذف کنند.
امام حقایق فراموششده اسلام را احیاء کرد؛ عدالتخواهی اسلام را سرِ دست بلند کرد؛ ضدّیت اسلام را با تبعیض و اختلاف طبقاتی و اشرافیتها علنی کرد.
- سلطهگران برای اینکه استیلای خود را بر ملتها و منابع کشورهای اسلامی هرچه بیشتر گسترش دهند، خود را ناچار میدیدند که ابعاد سیاسی اسلام را از اسلام جدا کنند و اسلام را به معنای تسلیم در مقابل حوادث، تسلیم در مقابل اشغالگر و تسلیم در مقابل دشمن ظالم و قوی پنجه تفسیر کنند. امام حقایق فراموششده اسلام را احیاء کرد؛ عدالتخواهی اسلام را سرِ دست بلند کرد؛ ضدّیت اسلام را با تبعیض و اختلاف طبقاتی و اشرافیتها علنی کرد. از روز اوّل تا روزهای آخر عمر، امام بزرگوار روی قشرهای مستضعف، پابرهنهها و محرومان تکیه کرد. بارها و بارها در آغاز تشکیل نظام اسلامی و در طول ده سال عمر با برکتش در مقام رهبری نظام اسلامی، به مسؤولان و به همه ما تأکید کرد که باید رعایت حال ضعفا را بکنید؛ شما مرهون طبقه پابرهنه این کشورید. عزیزان من؛ ملت بزرگ ایران! هر جا و در هر موردی ما به این توصیه امام توجّه نمودیم و در برنامهریزیها، قانونگذاریها، اجرا و عزل و نصبها، به این نصیحت عمل کردیم، پیروزی نصیب ما شد.
- زمان ما، زمان بروز حوادث بزرگ، هم در سطح جهان و هم در ایران بود. انقلاب و جمهوری اسلامی، دو پدیدهی فوقالعاده بزرگ عصر حاضرند. حاکمیت ارزشهای اخلاقی و معنوی در نظام ما به معجزه شبیه است؛ زیرا در همهی دنیا تلاش میشود که این ارزشها را منزوی کنند و یا به فراموشی بسپارند.
حادثهی باعظمت دیگر، استحالهی بزرگ ملت ایران نسبت به وضعیت گذشته است. ملتی که ضعیف و تسلیم و ستمپذیر بود، به ملتی مقاوم و شجاع و متعرض متحول شد و امید را در دل ملتهای دیگر ایجاد کرد.
- بالاتر از همهی این عظمت ها و عظیم ها، امام عزیزمان بود که توانست همهی اینها را به وجود آورد. درست است که انقلاب ما مردمی است و سیل خروشان آنهاست که میتواند اینهمه راه هموار و کار بهنجار را از ناهمواری ها و ناهنجاری ها به وجود آورد، اما تبدیل خود این ملت به چنین حالتی، جز با دست توانای یک انسان معنوی و الهی و متصل به منبع قدرت پروردگار، امکانپذیر نبود. یقیناً خصوصیات امام، استثنایی و ممتاز و بینظیر است و هرچه در ابعاد شخصیت ایشان تأمل کنیم، این استثنا و امتیاز را بهتر و بیشتر مییابیم. حال که این داغ بزرگ، دل های ما را گداخته است و غم سنگینی قلبهای ما را میفشارد، خلأ وجود او را بیشتر احساس می کنیم.
مراسم بیعت نخستوزیر و هیأت وزیران 16/خرداد/1368
- اين وصيتنامههايى كه امام مىفرمودند بخوانيد، من به اين توصيهى ايشان خيلى عمل كردهام. هرچه از وصيتنامههاى همين بچهها به دستم رسيده - يك فتوكپى، يك جزوه - غالباً من اينها را خواندهام؛ چيزهاى عجيبى است. ماها واقعاً از اين وصيتنامهها درس مىگيريم. اينجا معلوم مىشود كه درس و علم و علم الهى، بيش از آنچه كه به ظواهر و قالبهاى رسمى وابسته باشد، به حكمت معنوى - كه ناشى از نورانيت الهى است - وابسته است. آن جوان خطش هم بزور خوانده مىشود، اما هر كلمهاش براى من و امثال من، يك درس و يك راهگشاست و من خودم خيلى استفاده كردهام.
ديدار شركت كنندگان در چهارمين مجمع بزرگ فرماندهان سپاه 27/شهریور/1370
- هركس كه امروز اسلام انقلابى، اسلام امام، اسلام زندگى بخش و اسلام مبارزه با ظلم و ستم را گرامى بدارد - نه آن چيزى كه به نام اسلام در مقابل ظلم و ستم، تعظيم مىكند! آن اسلام نيست، فريب است - هركس كه امروز اسلام حقيقى و به تعبير امام بزرگوار ما اسلام ناب محمّدى را تأييد و حمايت كند، اوست كه براى ايران و ملت ايران، براى تاريخ ايران و آيندهى ايران و يكايك آحاد اين ملت خدمت مىكند. بسيجيان اين امتياز را دارند كه در ميدان اين خدمت آمادهاند.
- در عرصه ى دانش و تحقيق: ده برابر شدن كميت دانشجويى، پيدايش و گسترش رشته هاى متعدد علمى و تحقيقى، فراگير شدن تحصيلات عالى، بروز استعدادهاى درخشان در ميدان ابتكار و اختراع از ثمرات همان خودباورى و اعتماد به نفس است كه انقلاب اسلامى به جامعه ى دانشگاهى بخشيد. در عرصه هاى فرهنگى و دينى و سياسى نيز حضور دانشجويان و دانشگاهيان در فرصتهاى خدمت به نظام اسلامى و جانفشانى در ميدان دفاع و سازندگى و پايبندى به آرمانهاى اسلامى و روح صفا و تعبد در قشر عظيمى از دانشجويان و اساتيد، از آثار همان جهتگيرى انقلابى و محصول درس جاودان امام بزرگوار است.
پيام به مناسبت برپايى همايش بزرگ دانشگاهيان كشور 12/خرداد/1378
این مستند بر اساس بیانات رهبر معظم انقلاب و به صورت بازخوانی خاطرات معظم له از حضرت امام(ره) تدوین و تهیه شده که شامل بیاناتی از معظم له است که برای نخستین بار منتشر می گردد.
هدف از ساخت این مستند را میتوان در موارد زیر جستجو کرد:
- تشریح ابعاد علمی، اخلاقی، عرفانی و سیاسی شخصیت حضرت امام(ره) در کلام رهبر معظم انقلاب
- بازخوانی نحوه ارتباط و آشنایی معظم له با امام راحل
- زنده نگه داشتن نام و اندیشه های حضرت امام(ره)
- حفظ و صیانت از ارزش های انقلاب اسلامی
- امام در نامه اي که به رهبر شوروي سابق نوشتند، فرمودند: شما که بساط جديدي را در کشورتان راه مي اندازيد، مواظب باشيد که به غرب و به امريکا آن چنان گرايش پيدا نکنيد که آنها بر امورتان مسلّط شوند! اين توصيه مورد توجّه قرار نگرفت و امروز شما وضعشان را مي بينيد. رابطه با امريکا، از لحاظ اقتصادي، نتيجه اش همان چيزي است که امروز شما در روسيه مي بينيد. بسياري از کشورهايي که من نمي خواهم اسم بياورم و رابطه هاي بسيار خوب و عالي با امريکا دارند، از لحاظ اقتصادي، وضعشان زير صفر و بسیار بد است و پول ملي شان بسياربسيار بي ارزش است. اينها براي ملت ايران تجربه است.
- خدا را شكر ميگوييم كه ملت ايران با گوش حقنيوش و چشم حقبين، درسهاي بزرگ زندگي را ازانقلاب بزرگ و رهبر حكيم خود آموخت و روز به روز با تحقق وعدههاي الهيايمانش به حقانيت اين راه عميق تر شد.
همهي اين پيروزي ها به بركت تمسك به اسلام و حفظ استقلال و استغنا از بيگانگان و توكل به خدا و تلاش يكپارچهي ملت پشت سر رهبر يگانه و بيبديلش به دست آمد.
ملت ما پيروزي بر رژيم وابستهي شاهي را، پيروزي بر ترفندها و توطئه هاي امريكايي را، پيروزي بر جبههي نظامي پيش كردهي شرق و غرب را، پيروزي بر محاصرهي اقتصادي را، پيروزيبر جبههي سياسي و تبليغاتي جهاني را و پيروزي بر بسياري از مشكلاتي راكه به دست همان دشمنان برايش فراهم شده بود، يكي پس از ديگري باهمهي وجود حس كرد و طعم شيرين آن را چشيد. همهي اين پيروزيها به بركت تمسك به اسلام و حفظ استقلال و استغنا از بيگانگان و توكل به خدا و تلاش يكپارچهي ملت پشت سر رهبر يگانه و بيبديلش به دست آمد.
- ملت ما بحمدالله در تمام دوران پس از انقلاب و در تمام حوادث مهم وحدت كلمهي خود را پشت سر امام عظيم الشأن راحل با استحكام حفظ كرد و تعارض هاي گروهي و جناحي را به چيزي نگرفت و امروز هم بحمدالله به همينگونه است.
پيام به مناسبت ۱۳ آبان روز مبارزه با استكبار جهاني 13/آبان/1369
- درس بزرگ امام راحل عظیم الشان ما (ره) بازگشت به خود، بازگشت به اسلام و شناختن قدر خود و قدر ذخایر معنوی بی شمار خود بود. ملت ایران با عمل به این درس، در راه سعادت قدم نهاد و در آن، مراحل متعددی را طی کرد و همچنان در آن راه پویاست. راه ملت های دیگر نیز به سعادت، چیزی جز این نیست.
- اگر چنین شود، دولت غاصب صهیونیست، توان مقاومت در برابر قدرت امت اسلامی را نخواهد داشت و ایالات متحده بیش از این جرأت بازی با سرنوشت ملّت فلسطین و استهزای دولت های عرب را نخواهد یافت.
- اگر چنین شود، دولت های عرب خود را مجبور نخواهند پنداشت که برخلاف حق و برخلاف واقع، ملّت فلسطین را نادیده بگیرند و مسئله فلسطین را به دست فراموشی بسپرند و با ایجاد رابطه ی سیاسی و اقتصادی با رژیم غاصب و متجاوز، صهیونیست ها را به میا جوامع عربی راه دهند و بدین آسانی حصاری را که می تواند رژیم صهیونیست را به مرور خفه کند، از گرد او برچینند.
پیام به مناسبت برگزاری مراسم حج 21/فروردین/1376
- در مورد مردم، مهمترین کاری که امام کرد، این بود که مفهوم مردمسالاری را از چیزی که طرّاحان دمکراسی غربی و عوامل آنها در صحنههای عملی میخواستند نشان دهند، بهکلّی دور کرد. سعی آنها این بود که اینطور القاء کنند که مردمسالاری با دین سالاری و دینداری سازگار نیست. امام این مفهوم باطل را زایل کرد و مردمسالاری دینی - یعنی همان جمهوری اسلامی - را در دنیا مطرح نمود. او به زبان هم اکتفا نکرد؛ صرفاً استدلال فکری هم نکرد؛ عملاً این را نشان داد.
- امروز شما به هر کشور اسلامی در شرق و غرب دنیای اسلام بروید - چه در خاورمیانه، چه در کشورهای عربی، چه در شمال آفریقا و چه در کشورهای شرق آسیا؛ در مناطقی که مسلمانان مجموعههایی را تشکیل دادهاند - خواهید دید انگیزه اسلامی، تمایل به حاکمیت اسلام و نفرت از تسلّط استثمارگران و استعمارگران و ظالمان، در میان مردم، بخصوص در میان جوانان، نوجوانان، نخبگان و روشنفکران موج میزند. در دنیای اسلام این خبرها نبود. اصول امام چه بود که توانست این موفقیت بزرگ را بهوجود آورد؟
- محور همه اصول و قواعد کار امام بزرگوار ما در دو چیز خلاصه میشد: اسلام و مردم. اعتقاد به مردم را هم امام بزرگوار ما از اسلام گرفت. اسلام است که روی حقّ ملتها، اهمیت رأی ملتها و تأثیر جهاد و حضور آنها تأکید میکند؛ لذا امام بزرگوار محور کار را اسلام و مردم قرار داد؛ عظمت اسلام، عظمت مردم؛ اقتدار اسلام، اقتدار مردم؛ شکستناپذیری اسلام، شکستناپذیری مردم.
- جهت مکاتبه با دفتر، از قسمت ارسال نامه استفاده نمایید.
- به منظور استفتاء یا ارسال سوال شرعی، از قسمت ارسال سوال شرعی استفاده نمایید.
- جهت ارایه انتقاد و پیشنهاد به سایت دفتر، از قسمت ارتباط با پایگاه استفاده نمایید.
- از فرم زیر فقط برای ارایه نظرات در مورد محتوای همین صفحه استفاده نمایید.
- مسوولیت ارسال اشتباه بر عهده ارسال کننده آن است.