پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری

دیدار روسای جمهور شركت كننده در جشن جهانى نوروز

بسم‌اللَّه‌الرّحمن‌الرّحیم‌
خوشامد میگوئیم به آقایان رؤساى جمهور محترم و رؤساى هیئتهاى نمایندگى و همه‌ى برادرانى كه در جلسه حضور دارند. عید شما مبارك باشد.
شما دوستان عزیز، برادران خوب و همسایگان همراهمان، براى گردهمائى و تبادل نظر در مسائل گوناگون، مناسبت خیلى خوبى را انتخاب كردید. عید نوروز یك عید شرقى و حامل ارزشهاى برجسته و ممتازى است. در واقع عید نوروز یك نماد است؛ نماد نوآورى و طراوت و جوانى و نشاط، همچنین نماد مهربانى و محبت به یكدیگر، سركشىِ برادران از یكدیگر، محبت خانواده‌هاى خویشاوند به یكدیگر، محكم كردن روابط دوستى و مهربانى میان دوستان، آشنایان و زدودن كینه‌ها؛ چون بهار مظهر طراوت است، مظهر نشاط است و همه‌ى این معانى در واقع در بهار وجود دارد. و این یك امتیاز است براى ملتهاى ما كه نوروز را آغاز سال نوِ خودشان قرار دادند، مبدأ تاریخ قرار دادند؛ به خاطر اینكه حامل این معانى برجسته است.
این جشن یك جشن ملى است؛ جزو اعیاد دینى نیست؛ لكن از سوى بزرگان شرع مقدس ما هم، نوروز مورد تأیید قرار گرفته. ما روایات متعددى داریم كه در آنها از نوروز تجلیل شده و روز نوروز گرامى داشته شده. این موجب شده است كه نوروز وسیله‌اى بشود براى اظهار عبودیت انسانها در مقابل پروردگار و تواضع ما در مقابل پروردگار. در واقع فرصتى است براى اینكه انسان دل خود را با یاد خدا هم طراوت ببخشد.
در كشور ما رسم بر این است؛ سالهاى متمادى است كه روز نوروز و ساعت تحویل، مردم در عبادتگاه‌ها و زیارتگاه‌ها و مراكز معنوى جمع میشوند و از خداى متعال طلب خیر میكنند، طلب بركت میكنند؛ سال خوبى را براى خودشان و براى دیگران از خداوند متعال طلب میكنند و میخواهند. بنابراین نوروز مناسبت خیلى باارزش و برجسته‌اى است؛ هم از لحاظ معنوى، هم از لحاظ ملى، هم از لحاظ بین‌المللى میان ملتهائى كه نوروز را گرامى میدارند.
امسال هم، اینكه نوروز به عنوان یك جشن بین‌المللى ثبت شد، این حسن بزرگ را داشت و دارد كه این نوعى هدیه‌ى ملتهاى ما به ملتهاى جهان و به ملتهاى غربى و انتقال این فرهنگ به آنهاست. اگرچه متأسفانه عادت بر این شده كه همیشه جریان فرهنگى از آن طرف باشد. آنها عادت كردند فرهنگ خودشان را به كشورهاى ما و كشورهاى شرق صادر كنند؛ لكن مشرق سرشار و لبالب از ارزشهاى والاى فرهنگى است؛ چه بهتر كه بشود اینها را صادر كرد؛ بشود به دنیا اینها را هدیه داد. ملتهاى شرقى خیلى ارزشهاى برجسته و ممتازى را در طول تاریخ در خودشان داشته‌اند و این فرصت باید به وجود بیاید كه اینها را هدیه كنند به ملتهاى عالم؛ و این یكى از آن مناسبتهاست.
من این گردهمائى‌اى كه امسال دوستان عزیز ما، برادران خوب ما در تهران تشكیل دادید - به همت دولت محترم و رئیس جمهور محترم ما، جناب آقاى دكتر احمدى‌نژاد - از این جهت هم بسیار گرامى میدارم كه این یك وسیله‌اى است براى هر چه نزدیك‌تر كردن دولتهاى این منطقه و ملتهاى این منطقه به یكدیگر. امروز متأسفانه بعضى از قدرتهاى بزرگ درصدد بحران‌آفرینى میان ملتها هستند؛ میان ملتها بحران‌آفرینى میكنند؛ ملتهاى برادر را در مقابل هم قرار میدهند. اینجور وانمود میكنند كه منافع این ملتها در تقابل با یكدیگر هست. واقعیت چیز دیگرى است؛ واقعیت این است كه منافع ملتهاى ما نه فقط در تقابل با یكدیگر نیست، بلكه كمك‌كننده و هم‌افزائى‌بخش یكدیگر است. ما میتوانیم در كنار هم باشیم، به هم كمك كنیم و یك مجموعه‌ى باارزشِ والاى جهانى و فرهنگى و داراى قدرت بین‌المللى تشكیل بدهیم. این اجتماعِ امروز شما و ادامه‌ى این در سالهاى آینده، ان‌شاءاللَّه به این هم كمك خواهد كرد.
ما از تقویت ارتباطات بین كشورهاى این منطقه، كشورهاى همسایه كه فرهنگ مشتركى دارند، استقبال میكنیم و به آن با همه‌ى توانمان كمك میكنیم. هر كدام از این كشورهاى همسایه‌ى ما در شرق ما، در غرب ما، در شمال و جنوب ما تقویت بشوند، ما احساس میكنیم كه این به سود ماست. هر كدام بتوانند در این ماجراهاى بزرگ جهانى، در این تضادهائى كه هست، از خود هویت برجسته‌اى نشان بدهند، ما سرافراز میشویم؛ ما خوشحال میشویم. ما كمك میكنیم، ان‌شاءاللَّه خداى متعال هم كمك كند به همه‌ى ما.
من به همه‌ى برادران عزیز دعا میكنم و از خدا میخواهم كه خداى متعال روزبه‌روز بر عزت كشورهاى اسلامى و كشورهاى این منطقه بیفزاید و دلهاى ما را بیش از پیش به یكدیگر مهربان كند و دستهاى ما را در یكدیگر مستحكم كند كه بتوانیم كارهاى بزرگ را به انجام برسانیم.
والسّلام علیكم و رحمةاللَّه و بركاته‌