پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری

متن بيانات رهبر معظم انقلاب اسلامي در اجتماع پرشور مردم كرمان

بسم اللَّه الرّحمن الرّحيم


الحمدللَّه ربّ العالمين والصّلاة والسّلام على سيّدنا و نبيّنا ابى القاسم المصطفى محمّد و على اله الأطيبين الأطهرين المنتجبين سيّما بقيّةاللَّه فى الأرضين.
خداى متعال را بسيار سپاسگزارم كه اين توفيق را عنايت فرمود تا بار ديگر بتوانم در جمع شما مردم عزيز كرمان حضور پيدا كنم و اين شهر را - كه براى من شهر يادها و خاطره هاى بسيار عزيز و ارجمند است - بار ديگر ببينم و با مردم مهربان، مؤمن و وفادار آن از نزديك ديدار كنم.
حضور ما در استان هاى مختلف كشور در درجه ى اول براى اظهار ارادت و اخلاص به مردمى است كه در طول سال هاى متمادىِ امتحان هاى دشوار، با صبر و تلاش و مجاهدت و وفادارى خود توانسته اند كشور را به سوى هدف هاى عالى اش پيش ببرند. اين سفر هم در درجه ى اول براى عرض اخلاص و ارادت من به شما مردم عزيز و مؤمن و انقلابىِ اين شهر و اين استان است. بخصوص با حوادث تلخى كه در دو سه سال اخير براى اين استان پيش آمد - زلزله ى بم، زلزله ى زرند، قبل از اينها سقوط هواپيماى سپاه و شهادت جمعى از عزيزانمان در آن ماجرا، و پيش از اينها خشكسالى طولانىِ هفت ساله ى اين استان - شرايط اقتضاء مى كرد كه از نزديك، به شما مردم استان عرض اخلاص و همدردى شود. خداى متعال را سپاسگزارم كه اين توفيق را به من داده است تا بتوانم در جمع شما حاضر شوم.
از لحظه ى اولِ ورود به اين شهر، ابراز محبت شما مردم، مانند هميشه موجب شرمندگى اين خدمتگزار شده است. در خيابان ها، در مسير و در مجمع عظيمى كه تشريف داريد، تراكم محبت هاى شما مردم براى من كاملاً آشناست؛ از سال هاى دور، اين محبت و اين گرمى و اين مهربانى و اين وفادارى را شناخته ام.
از اين فرصت استفاده مى كنم و مطالب اساسىِ مربوط به اين استان و مسائل كشور را به شما جمع عزيزِ مردم كرمان و كسانى كه از برخى شهرهاى ديگر كرمان در اين اجتماع عظيم شركت كرده ايد، عرض مى كنم.
اين شهر و اين استان برخوردار از افتخارات تاريخى است. در اين استان چهره هاى جاودانه يى كه ريشه ى علم و هنر و معمارى و پيشرفت هاى علمى و ديندارىِ عميق و ايمان راسخ را نشان مى دهند، در طول تاريخ كشور ما چهره هاى بسيارى هستند. قدمت ريشه ى علم و هنر در اين استان را از بيش از هزار سال پيش با نام محمدبن عيسى ماهانى، و بعد از او شخصيت هاى علمى، هنرى و ادبىِ بزرگى - كه رياضيدان، منجم، عالم، فقيه، شاعر و هنرمند بودند - در گذشته ى پُرافتخار تاريخىِ اين استان و اين شهر مى توان مشاهده كرد.
اين استان و مردم نجيب آن، خاطرات تلخى از گذشته ها - كه چندان از ما دور نيست - دارند. پادشاهان جبار - چه قاجارها و چه قبل از آنها - با اين شهر و مردم آن چه كردند. در دوران نظام هاى طاغوتى و بى خبر از معنويت، ارزش هاى معنوىِ اين شهر ناديده گرفته شد. در دوران خونبار نظام پهلوى، استعدادهاى اين شهر، مردم اين شهر، واقعيت هاى بسيار برجسته و جذاب اين شهر و اين استان به دست غفلت و فراموشى سپرده شد. در سال 57، آن روزى هم كه مردم اين استانِ به ستوه آمده ى از ستم هاى متراكمى كه برآنها شده بود، فرياد برآوردند و اجتماع كردند، مسجد جامع اين شهر را به آتش كشيدند و مردم را به قتل رساندند. خاطره هاى تلخ و شيرين در فضاى اين شهر و اين استان بسيار است.
شما مردمِ با تجربه يى هستيد. نسل هاى گوناگون كرمانى تجربه ها و معارف گذشته را نسل به نسل و دست به دست منتقل كرده اند. كرمانى، با ادب، با ظرفيت، با تحمل، با ايمان و با پختگى همراه است و مى تواند مسائل اساسى را خوب درك و تحليل كند. در طول دوران مبارزه،بعد از پيروزى و در طول دوران انقلاب و جنگ تحميلى، كرمان توانست شخصيت بارز خود را در ميدان هاى گوناگون نشان دهد. سرداران بزرگ، فدائيان راه اسلام و شهيدان عالى مقام و نام آور و پُرافتخار، برجسته ترين چهره هاى اين استان شده اند؛ جوان هايى كه از خاك برآمدند و در افلاك درخشيدند؛ نام هايى كه هرگز از ياد مردم ايران نخواهد رفت. در صحنه ى علم و تدبير و سياست، شهيد عزيزمان، مرحوم باهنر، چهره ى فراموش نشدنىِ اين استان است. بحمداللَّه در دوران ما هم عالم، سياستمدار، منجم، رياضيدان، شاعر، تاريخدان، نويسنده و قصه نويس از اين استان آنقدر در سرتاسر كشور حضور دارند و نام هاى شناخته شده يى از آنها در ذهن همه هست كه امكان نام آوردن آنها نيست. وضعيت استان، اين گونه است.
ظرفيت ها و نيازمندى ها و ثروت ها و كمبودهاى اين استان، خود داستان جداگانه يى است كه به آنها اشاره خواهم كرد؛ ليكن در درجه ى اول آنچه به شما مردم مؤمن و آگاه و هوشيار و خوش استعداد بايد عرض كنم، اين است كه بسيارى از مسائل كنونى كشور ناشى از حساسيت موقعيت كشور ما در تسلسل پيشرفت تاريخىِ اين ملت و اين كشور است. اگر بخواهيم به زبان ساده اين مطلب را بيان كنيم، بايد عرض كنيم كه ملت و كشور ما امروز در موقعيت بسيار مهم، حساس و خطيرى قرار گرفته است. نبايد به اشتباه خيال كرد كه اين خطير بودن يا مهم و حساس بودن موقعيت، مربوط به چالش هاى سياست خارجى است؛ نه، اين مهم بودن، ارتباط به اين ندارد كه ملت و كشور ايران در مسائل سياسى يا مسأله يى خاص، از سوى ابرقدرت ها و زورگويان جهان مورد تهديد قرار دارد. اين تهديدها و زورگويى ها هميشه بوده است و ملت ايران در مقابل زورگويى ها، افزون طلبى ها و دخالت ها و تهديدهاى بيگانه هميشه با چهره ى مصمم، با عزم راسخ، با مشت پولادين و با عقل و تدبير ايستاده است و دشمن را به عقب نشينى وادار كرده و باز هم خواهد كرد. بنابراين اگر عرض مى كنيم كشور در موقعيت مهم و حساسى قرار دارد، مراد چالش هاى سياست خارجى نيست؛ اينها چيز مهمى براى اين كشور و اين ملت نيست.
مسأله اين است كه در دوران بيست وچند ساله ى نظام جمهورى اسلامى - بخصوص بعد از جنگ تحميلى - به توفيق الهى ملت ما توانسته است به پيشرفت هاى بزرگى دست پيدا كند و كارهاى بسيار مهمى در اين كشور انجام دهد. ملت ايران و مديران مسؤول و با اراده ى كشور در طول اين سال ها توانسته اند به ميزان زيادى اين كشور را - كه ميراث يك حكومت فاسد و وابسته بود - به پيش ببرند؛ زيربناهاى اساسىِ اين كشور را بسازند؛ از لحاظ آب، از لحاظ انرژى، از لحاظ صنعت، از لحاظ خلاقيت و از لحاظ پيشرفت علمى و فناورى، كشور را از موقعيت بسيار خوبى برخوردار كنند.
كشور ما در دوران طاغوت عمداً عقب نگه داشته مى شد و استعدادها سركوب و به زنجير كشيده مى شد. آن روز سياست دنياى استكبارى نسبت به كشور ما - مثل سياست هميشه ى استكبار نسبت به كشورها - اين بود كه گاو شيرده يى را براى خودشان نگه دارند؛ لذا پيشرفت كشور را نمى پسنديدند؛ مى خواستند از نفت، معادن، منابع و بازار مصرف كشور استفاده كنند. نمى توانستند ببينند كشورى از لحاظ علمى پيشرفت كند و رقيب آنها شود؛ آنها مصرف كننده و ريزه خوارِ خوان خود را مى طلبيدند؛ حكومت هم وابسته ى به آنها بود؛ سياست ها و برنامه ها هم همان سياست ها و برنامه ها بود.
انقلاب اسلامى و نظام اسلامى كشور را از وابستگى نجات داد؛ اين قيدوبندها را برداشت و راه ملت را باز كرد. امروز كشور در صنعت، در توليد، در فناورى، در علم، در تهيه ى زيرساخت هاى اساسى براى بناى آينده ى كشور، با قبل از انقلاب قابل مقايسه نيست. وقتى آمارها و شاخص ها را نگاه مى كنيم، بعضى از موارد صدها درصد، بعضى از موارد هزار درصد، و بعضى از موارد هزارها درصد در شاخص هاى اساسى پيشرفت پيدا شده است.
اما آنچه امروز براى اين كشور مهم است، اين است كه دستاوردهاى مهمِ دوران بعد از پيروزى در جنگ تحميلى تا امروز، بتواند به صورت محصول شيرينى، كام مردم را شيرين كند. با تلاشى كه تا امروز انجام گرفته است، ملت ايران و مسؤولان كشور بايد بتوانند آينده را همراه با برخوردارى مردم از عدالت اجتماعى و رفاه و ادامه ى پيشرفت در راه هاى گوناگون، بسازند. زيربناهاى كشور خوب ساخته شده است؛ اما آنچه به وجود آمده، بايد زندگى مردم را از فقر و محروميت نجات دهد. از آنچه انجام گرفته است، ملت بايد بتواند بهره بردارى كند. بى انصافى است اگر كسى تلاش هاى گذشته ى دولت هاى گوناگون و سال هاى متمادىِ بعد از جنگ را نديده بگيرد. كار متراكمى صورت گرفته است؛ ليكن براى اين كه اين كارها زندگى عامه ى مردم و همه ى مناطق كشور را از منافع و بركات خود بهره مند كند، يك سلسله كار ديگر هم لازم است. وضعيت خطير و مهم ما به اين مناسبت است.
بايد حلقه ى سازندگى ها و توليدها و پيشرفت ها را به حلقه ى زندگى مردم وصل كرد؛ مثل آبى كه در پشت سدى جمع شده است و بايد با كانال كشى، آن را سر مزرعه ى مردم كشاند تا مردم بتوانند از آن استفاده كنند. بنابراين، از اين همه پيشرفتى كه صورت گرفته است، بايد كام مردم را شيرين كرد؛ اين، تلاش و برنامه ريزىِ بسيار مهمى لازم دارد. آنچه امروز كشور به آن احتياج دارد، اين است كه براى رفع فقر و ريشه كنىِ فساد و برخوردار كردن عامه ى مردم و مناطق گوناگون و همه ى زواياى كشور از منافع و بركات پيشرفت كشور بايد برنامه ريزى شود؛ سياست ها و برنامه ها بايد ناظر به اين هدف باشد.
سند چشم انداز بيست ساله ى كشور - كه امسال، سال شروع آن است - يك كار اساسى و مهم است؛ افق آينده ى كشور را براى آحاد مردم روشن و مشخص مى كند. در ضمنِ اجراى چند برنامه، اين چشم انداز بايد تحقق پيدا كند. امسال همچنين سال شروع برنامه ى چهارم است، كه بايد بتواند سند چشم انداز را پنج سال جلو ببرد و از لحاظ زمان بندى، آن را به اهداف خود در طول اين پنج سال برساند. اينها اهميت اين سال ها را براى ما معنا مى كند.
اولِ سال عرض كرديم كه امسال را «سال همبستگى ملى و مشاركت عمومى» بناميم؛ نه فقط براى اين كه يك نامگذارى انجام بگيرد، بلكه براى اين كه مشاركت عمومى تحقق پيدا كند و ملت يكپارچه ى ما پشت سر مسؤولانِ با تدبير و مؤمن و انقلابى بتواند گام هاى بلندى را به سوى اهداف متعالى نظام بردارد و خود را به آن هدف ها نزديك كند.
ما نمى توانيم از عدالت اجتماعى فقط حرفى بگوييم و بشنويم. ما نمى توانيم از صلاح اجتماعى فقط سخنى بگوييم و بشنويم. باور دينى، ايمان انقلابى و باورهاى ملى بايد عمق پيدا كند. كشور ما با ملت مؤمنِ خود - كه در جهت علم و فناورى هم پيشرفت مى كند - بايد الگويى بشود از توانايى و اقتدار و پيشرفت، تا مسلمان هاى دنيا را تشويق و نام اسلام را بلند كند. شايسته ى ملت ايران چنين جايگاه و چنين موقعيتى است. اين مقطع تاريخى به اين جهت براى ما مهم است.
امسال، سال تجديد انتخابات رياست جمهورى است؛ اين هم مقطع بسيار مهمى است. هر انتخاباتى براى ملت ما و فضاى عمومى كشور مثل نسيمى است كه فضا را تغيير مى دهد و معطر مى كند؛ هواى تازه يى در فضاى كشور به وجود مى آورد و اميدهاى تازه يى در دل ها برمى انگيزد. صحنه ى انتخابات - بخصوص انتخابات رياست جمهورى - يكى از جدى ترين و پُرشورترين و پُرجاذبه ترين صحنه هاى مشاركت عمومى مردم است.
براى ملت ما اين انتخابات مهم است؛ همچنان كه براى دشمنان ما هم اين انتخابات مهم است. از چند ماه قبل برنامه هاى تبليغاتى دشمنان روى انتخابات رياست جمهورى در 27 خرداد متمركز شده. آنچه آنها درباره ى انتخابات مى خواهند، درست نقطه ى مقابلِ چيزى است كه منافع ملى كشور و ملت ما آن را مى طلبد. آنها مى خواهند انتخابات بى رونق باشد و مردم در انتخابات شركت نكنند. آنها مى خواهند انتخابات، اطمينان و اعتمادى را در مردم به وجود نياورد. امروز تبليغاتِ تبليغاتچى هاى خارجى روى اين نقطه ها متمركز است؛ مردم را نسبت به انتخابات دلسرد، بى اعتماد و بى اعتنا كنند؛ درست نقطه ى مقابلِ آن چيزى كه براى ملت و كشور ما مهم است.
انتخابات مى تواند براى كشور و ملت ما يك وسيله ى مصونيت و يك نمودار اقتدار باشد و ملت و نظام اجرايى كشور را در مقابله ى با چالش هاى گوناگون جهانى، از گذشته مستحكم تر كند. انتخابات مى تواند نظام جمهورى اسلامى را جوان تر از آنچه هست، بكند. انتخابات پُرشور از سوى مردم مى تواند روز نويى را براى آنها رقم بزند. انتخابات، هم در صحنه ى خارجى و در مقابل چشم بيگانگان، هم در صحنه ى داخلى، و هم براى پيشرفت كشور، يكى از مهمترين و اساسى ترين رويدادهاست. دشمن مى خواهد انتخابات نباشد. اگر مى توانستند روى مردم و يا گروه هاى سياسى اثر بگذارند، كارى مى كردند كه اصلاً انتخابات برگزار نشود؛ كارى كه در انتخابات مجلس هفتم مى خواستند انجام دهند و مايل بودند اساساً انتخابات برگزار نشود.
اين كه يك نظام اسلامى - نظامى زير پرچم توحيد و دين - مى تواند مردم سالارى را به شكل آشكار و واضح و با زبان گويا در مقابل چشم مردم جهان قرار دهد، درست عكس تبليغات استكبارىِ دنياى ليبرال دمكراسى است. آنها مى خواهند بگويند مردم سالارى منحصر در ماست. نمى توانند اين را تحمل كنند كه يك نظام اسلامى و دينى، با ارزش هاى والاى ايمانىِ خود بتواند مردم سالارى را اين طور نهادينه كند. در طول بيست وپنج سال، حداقل بيست وپنج انتخابات در اين كشور برگزار شده است و مردم پاى صندوق ها رفته اند و گزينه ها و خواست خودشان را تحقق بخشيده اند و مسؤولان را خودشان انتخاب كرده اند. بنابراين انتخابات رياست جمهورى بسيار مهم است.
انتخابات دارد نزديك مى شود. مردم بايد آگاهانه پاى صندوق هاى رأى بروند و انتخاب كنند. همان طور كه عرض كرديم، انتخابات جلوه ى بسيار زيبا و جذاب مشاركت عمومى است؛ مؤثرترين وسيله براى اين است كه هر فردى بتواند آرمان ها و خواست ها و مطلوبِ خود را در قالب اجرايى قرار دهد و آن را به تحقق نزديك كند. اگر كسى را طبق آرمان ها و آرزوهاى خودتان انتخاب كرديد، اين امكان كه آن آرزوها تحقق پيدا كند، به واقعيت نزديك مى شود. كسى كه فكر مى كنيد براى تحقق خواست ها و آرزوها و گشودن گره هاى مهمى كه براى شما در زندگى مطرح است، مناسب و شايسته است، وقتى او را انتخاب كرديد، در واقع بلندترين قدم را برداشته ايد؛ براى اين كه اين مشكلات از بين برود. هر خواسته يى - چه مادى و چه معنوى - در اين انتخاب و در تعيين مسؤول قوه ى اجرايى مى تواند تحقق پيدا كند.
رئيس جمهور در كشور ما نقش بسيار مهمى دارد؛ تبليغات بيگانه مى خواهد عكس اين را نشان دهد. آنها دشمنانه حرف مى زنند. رئيس جمهور يكى از مؤثرترين، و در دستگاه اجرايى مؤثرترين عنصر براى حل مسائل كشور است. در ميان مسؤولان كشور، هيچ مسؤولى به قدر رئيس جمهور در قانون اساسى ما امكانات و توانايى ها و عرصه ى عظيم خدمتگزارى ندارد. بودجه ى كشور و همه ى مسؤولان طراز اول اجرايى كشور در اختيار اوست؛ اوست كه مى تواند كشور را آباد كند و از لحاظ علمى و صنعتى و مسائل انسانى و يا از لحاظ امنيت، كشور را به پيش ببرد؛ كفايت و توانايى هاى اوست كه مى تواند زندگى را در كام مردم شيرين كند. آنچه مورد نياز ملت و كشور است، رئيس جمهورِ كارآمد و باكفايت است. مسؤوليت هاى حساس و تاريخىِ امروز بر دوش رئيس قوه ى مجريه ى ماست. قانون همه چيز را در اختيار رئيس قوه ى مجريه قرار داده است.
انسانى كه داراى كارآمدى و كفايت باشد و به هدف ها و استقلال اين ملت و لزوم پيشرفت اين كشور ايمان داشته باشد، مى تواند بسيارى از كارها را بكند؛ همچنان كه بحمداللَّه دولت هاى متعدد در طول سال هاى گذشته كارهاى بزرگى انجام دادند. محصول كارهاى آنها در اختيار مسؤولان بعدى است كه بيايند و در راه خدمت به مردم و شيرين كردن كام آنها اين كارها را تكميل كنند.
البته رهبرى در پشتيبانى از رئيس جمهور هيچ گونه درنگى نمى كند. كسى را كه مردم انتخاب كنند و رئيس جمهور قانونى كشور شود، هميشه مورد احترام و تكريم و حمايت جامع رهبرى در همه ى دولت ها بوده؛ بعد از اين هم بايد باشد.
اما آنچه در درجه ى اول اهميت قرار دارد، اين است كه اهتمام همه ى مردم، نخبگان مردم و مسؤولان گوناگونِ بخش هاى مختلف اين باشد كه رئيس جمهورى انتخاب شود كه بتواند گره هاى زندگى مردم را در دوران كنونى باز كند؛ وظايف اين دوره را بشناسد و با قوت و اقتدار به آن عمل كند. ان شاءاللَّه مردم كارى كنند كه خداى متعال رئيس جمهورى با اين توانايى ها و با اين رويكردها براى اين كشور مقدر كند.
هر دوره خصوصيتى دارد و هر كدام از مسؤولان در دوره هاى گذشته كارهايى انجام دادند. امروز ما احتياج داريم كه در كشورمان تلاش و پيشرفت و رشد علمى و فناورى، همراه با عدالت اجتماعى و مبارزه ى با فساد باشد. آنچه براى رئيس جمهور آينده بسيار مهم است، اين است كه با همه ى وجود در پى كار و تلاش براى مردم باشد. لذا من در اول سال عرض كردم؛ آنچه كشور احتياج دارد، رئيس جمهور بانشاط، مصمم، كاردان، توانا، پيگير و با حوصله است؛ رئيس جمهورى كه قدر مردم را بداند؛ با مردم صميمى باشد؛ براى مردم مجاهدت كند؛ براى مردم كار و تلاش كند؛ ظرفيت هاى كشور را آن چنان به كار بگيرد كه مردم بتوانند از اين ظرفيت ها در همه جا بهره مند شوند؛ رئيس جمهورى كه اعماق كشور و روستاهاى دورافتاده براى او با تهران تفاوتى نداشته باشد؛ حق مردم شهرهاى بزرگ و كوچك در نظر او يكسان باشد؛ بتواند براى رفع تبعيض و پُر كردن شكاف ميان ثروتمندان و فقرا تلاش و كار كند؛ رئيس جمهورى شجاع، با تدبير و مؤمن به هدف هاى انقلاب و نظام باشد.
البته بديهى است كه رهبرى از فرد خاصى حمايت نمى كند؛ از معيارها حمايت مى كند. ما دنبال اين هستيم كه اين معيارها تحقق پيدا كند. بنده دنبال اين هستم كه شخصى سر كار بيايد و قوه ى مجريه را اداره كند كه خود را خدمتگزار مردم بداند و توانايى داشته باشد و به آرمان هاى امام و نظام اسلامى معتقد و پايبند باشد و حقيقتاً عدالت و مبارزه ى با فساد براى او حائز اهميت باشد. دعا مى كنيم خدا دل هاى مردم را به اين سمت هدايت كند كه بتوانند چنين كسى را - كه امروز مورد نياز لحظه ى تاريخىِ حساس ِ اين كشور است - انتخاب كنند.
اگر خداى متعال توفيق دهد كه رئيس جمهورِ كارآمدِ باكفايتِ پُرنشاطِ شادابى كه علاقه ى به مردم و علاقه ى به عدالت و علاقه ى به رفع فساد و تبعيض براى او در درجه ى اولِ برنامه ها قرار داشته باشد، سر كار بيايد، من به شما عرض بكنم كه بسيارى از مشكلات اساسى اين كشور - چه مسائل داخلى و چه مسائل خارجى - حل خواهد شد.
آنچه امروز براى استكبار جهانى يك خطر تلقى مى شود، اين است كه ملت هاى مسلمان هويت و شخصيت و اصالت و استقلال خود را جدى بگيرند. همان طور كه عرض كرديم، آنها دلشان مى خواهد كشورهاى منطقه ى اسلامى، كشورهاى شرق، كشورهايى كه به دلايل گوناگون از كاروان پيشرفت علم عقب مانده اند، هميشه در حضيض نادانى و ناتوانى بمانند. آنها با هر پيشرفتى در هر كشور عقب افتاده مخالفند. آنها وقتى مى بينند كشور عقب افتاده ى دوران رژيم طاغوت، امروز تبديل به كشورى شده است كه در زمينه هاى علمى و صنعتى داراى شجاعت است و در ميدان هايى وارد كار صنعتى و فناورى هاى پيچيده شده كه احساس مى كنند سال هاى متمادى پيش رفته است، احساس خطر مى كنند.
آنچه امريكا و ديگر مستكبران عالم را عصبانى مى كند، اين است كه يك ملت خودش بخواهد بداند و تصميم بگيرد. امريكا به كشور ما و مردم ما و بسيارى از ملت هاى ديگر مى گويد شما تصميم نگيريد تا من براى شما تصميم بگيرم؛ شما انتخاب نكنيد تا من برايتان انتخاب كنم؛ شما از منابع خود بهره بردارى نكنيد تا من بتوانم از آن بهره بردارى كنم. حرف امريكا اين است كه سلطه و دخالت و حضور و پنجه افكندنِ ما بر كشور و منابع خودتان را قبول كنيد؛ اگر قبول نكنيد، شما را به حمايت از تروريسم و ضديت با حقوق بشر و چيزهاى ديگر متهم مى كنيم.
ملت ما نشان داده است كه در مقابل چنين زورگويى و تهديدى، و در مقابل چهره ى وقيح زمامداران امريكا مشت هاى خودش را گره مى كند؛ مى گويد ما با هر كس كه استقلال و هويت و منافع ملى و حيثيت ما را تهديد كند، مقابله مى كنيم و بر دهان او مشت مى كوبيم.
بى شرمى و وقاحت استكبارى تا آن جاست كه اظهار نظر مى كنند ايران به انرژى هسته يى احتياجى ندارد! به شما چه! شما چه حقى داريد قضاوت كنيد كه ملتى حق دارد از انرژى هسته يى استفاده كند يا حق ندارد؟ زمامدارانى كه جزو شريرترين چهره هاى دنيا هستند، زمامدارانى كه از سرانگشت آنها در نقاط مختلف دنيا خون مى چكد، دولت جهانخوارى كه هرجا توانسته، به ملتهاى گوناگون ستم كرده و دروغگويى و فريبگرى شعار و شيوه و رويه ى اوست، جمهورى اسلامى و ملت ايران را متهم به دروغگويى مى كند؛ وقاحت از اين بالاتر؟!
مى گويند ملت ايران چرا بايد از انرژى هسته يى استفاده كند. چرا استفاده نكند؟ ملت ايران انرژى هسته يى را از شما نه وام گرفت، نه دريوزگى كرد و نه از شما درخواست كرد؛ جوانان ما، دانشمندان ما و استعدادهاى درخشان ما خودشان توانستند به آن دست پيدا كنند؛ اين يك دستاورد ملى است.
سخنگويان استكبارى اعلام مى كنند كه ما منتظريم انتخابات ايران برگزار شود، آنگاه راجع به مسأله ى انرژى هسته يىِ صلح آميز در ايران تصميم گيرى كنيم! انتخابات ايران چه ربطى به شما دارد؟! انتخابات، متعلق به ملت ايران است. هر كس به وسيله ى اين انتخابات سر كار بيايد و رئيس جمهور مردم شود، نه مى خواهد و نه اين ملت اجازه مى دهند كه برخلاف منافع آنها قدمى بردارد.
انقلاب اسلامى و نظام اسلامى مردم را بيدار كرده؛ به حقوق خودشان آشنا كرده؛ استعدادها را آزاد كرده و مى توانند به رتبه هاى بالايى برسند. امروز بخشى از شهرهاى استان شما از لحاظ استعداد، از لحاظ قبولى در دانشگاه ها و از لحاظ پيشرفت علمى جزو رتبه هاى بسيار بالاى كشور قرار دارند. در محيط خفقان نظام طاغوتى، چه كسى تصور مى كرد كه جوانها و بچه هاى شهرهاى دورافتاده ى اين استان بتوانند اين طور در ميدان هاى علم بدرخشند و اين گونه پيشرفت كنند؟ امروز اين اتفاق افتاده است؛ بعد از اين هم به فضل پروردگار روزبه روز بيشتر خواهد شد.
چند جمله يى هم راجع به اين استان عرض كنيم. اين استان ظرفيت هاى بسيار بالايى دارد. ظرفيت هاى طبيعى و انسانىِ اين استان بسيار زياد است. اين استان بحمداللَّه صنعت پيشرفته يى پيدا كرده است. ظرفيت هاى بى نظير معدنى، كشاورزى و باغدارى در اين استان وجود دارد. آثار باستانى و جاذبه هاى گردشگرى در اين جا فراوان است. در صادرات غيرنفتى هم اين استان سهم بالايى دارد. در بخش هاى دام و اصلاح بذرهاى كشاورزى و چيزهايى از اين قبيل، امكانات منحصربه فردى دارد. امكان ايجاد نيروگاه خورشيدى در اين جا وجود دارد. بالاتر از همه، نيروى انسانىِ خوش استعداد و 67 درصد نيروى جوان اين استان ثروت عظيمى است. اين استان اين ثروتهاى مهم را دارد؛ اما وضعيت اقتصادى و اجتماعى استان، آن طورى كه اين همه ظرفيت و امكان ايجاب مى كند، نيست. بخشى از مناطق اين استان، بسيار محروم است. من قبل از انقلاب هم اين استان را ديده بودم و به مناطق محروم اين استان رفته بودم. من در جيرفت تبعيد بودم و آن روز كهنوج را از نزديك ديدم؛ مى دانم وضع مردم چگونه است. دوستان ما در شهرهاى مختلف اين استان - در بافت و شهر بابك و جاهاى ديگر - تبعيد بودند؛ لذا ماجراى اين مناطق را آن روز شنيديم. البته بعد از پيروزى انقلاب كارهاى زيادى در همين مناطق صورت گرفته، كه يك روز فقط خواب و خيال بود؛ اما آنچه انجام شده، تا آن جايى كه بايد انجام بگيرد، فاصله خيلى زياد است. گفته مى شود شمال و جنوب اين استان از نظر عدالت اجتماعى با هم سطوح مختلفى دارند. البته معناى عدالت اجتماعى اين نيست كه ما از پيشرفت هاى بخش پيشرفته كم كنيم؛ نه، بايد كمك هاى خود را به بخش عقب افتاده بيشتر كنيم تا بتواند پيشرفت كند.
امروز اين استان به اشتغال و كارآفرينى احتياج دارد. قبل از آمدن من به اين استان، به رسم همه ى سفرهاى ديگر، دوستان ما آمدند با آحاد و قشرهاى مختلف مردم تماس گرفتند و نتيجه ى گزارشهاى خود را به ما منتقل كردند. از جوانها و از مردم سؤال مى كنند مطالبه و توقع شما از رهبرى چيست؟ آنچه بيشترين فراوانى را در پاسخ ها دارد، اشتغال و معيشت و مسائل جوانان است. مسائل جوانان، يعنى كار جوانان، اشتغال جوانان، تشكيل خانواده براى جوانان. اينها مسائل اساسىِ اين استان است.
مبادا مسؤولان مثل بخشى از دوره هاى گذشته، سر خود را به مسائل سياسى گرم كنند؛ با شعارهاى پوچ سياسى، خود و مردم را مشغول كنند و از واقعيات زندگىِ مردم دور بمانند. هم مردم مراقب باشند، هم نخبگان مراقب باشند، هم جريان ها و جناح هاى سياسى و گروه ها مراقب باشند كه با حرفهاى دهان پُركن سياسىِ بى محتوا وقت اين ملت را تلف نكنند.
هرچه انسان گزارشهاى مسؤولان استان و مسؤولان بخشى را قبل از سفر مطالعه مى كند، تكيه روى پيشرفت هاست - چه در زمينه ى كشاورزى، چه در زمينه ى صنعت، چه در زمينه ى معدن و غير اينها - و درست هم هست؛ اين پيشرفت ها اتفاق افتاده است؛ اما وقتى انسان به گزارشهاى برخى از معتمدان و نمايندگان مردم نگاه مى كند، تكيه روى مشكلات مردم و محروميت هاست؛ اين هم درست است. هر دو درست مى گويند؛ پيشرفت هاى خوبى در استان اتفاق افتاده است؛ اما اين پيشرفت ها نتوانسته است خلأهاى فراوان در زندگى همه ى بخشهاى مردم استان را پُر كند؛ اين معنايش اين است كه ما احتياج داريم به كار؛ بايد عرق بريزيم و تلاش و كار كنيم. اين كار بايد جهتدار باشد؛ جهت، عدالت؛ جهت، پُر كردن شكاف بين فقير و غنى؛ جهت، بالا آوردن زندگى مردم محروم؛ مردمى كه در دوران امتحان هاى دشوار و سخت هم در صفوف اول و در مقابل خطرهاى دشمن ايستادند و بعد از اين هم همين طور خواهد بود.
ما در اين سفر، مطالعه ى نسبتاً جامع و وسيعى را انجام مى دهيم. مسؤولان دولتى كمك مى كنند و معمولاً در اين گونه سفرها، هم واقعيت ها را در اختيار ما مى گذارند تا آنها را ببينيم، و هم كمك هاى دولتى را در اختيار مى گذارند تا برخى از مشكلات مردم در حد مقدورات كشور برطرف شود. اما آنچه در اين سفر من را نگران مى كند، اين است كه ما امروز در پايان دوره ى دولت قرار داريم. مسؤولان كنونى دولت، دورانى طولانى سر كار نخواهند بود؛ مسؤولانى هم كه بعداً خواهند آمد، ممكن است از اين مسأله غافل بمانند. من قبل از آمدن به كرمان، به آقاى رئيس جمهور گفتم؛ الان هم به همه ى مسؤولان - چه مسؤولان استانى، چه مسؤولان كشورىِ بخشى كه مربوط به مسائل اين استان خواهد بود - عرض مى كنم؛ در دو سه ماه آينده يى كه از عمر دولت كنونى باقى است، تلاش كنند تصميم هايى كه در اين سفر گرفته مى شود، تبديل به دستورالعمل هاى اجرايى كنند. كارى كنند كه دولت آينده وقتى سر كار آمد، بداند درباره ى كرمان چه بايد بكند و اين تصميم ها را چگونه بايد اجرا كند.
در اين جا به رئيس جمهورى آينده هم كه معلوم نيست چه كسى خواهد بود، و به وزرايى كه نمى دانيم چه كسانى هستند، در مقابل مردم عرض مى كنم؛ شما هم كه آمديد، بايد همين سررشته را دنبال كنيد؛ بتوانيد اين دستورالعمل ها را اجرا كنيد تا تصميم هايى كه در اين سفر براى وضع كرمان و مردم عزيز كرمان گرفته مى شود، ان شاءاللَّه به مرحله ى عمل برسد.
ديدار امروز من با شما مردم عزيز و مهربان و خونگرم و مؤمن و وفادار كرمان، براى من جزو ديدارهاى فراموش نشدنى خواهد بود. اميدواريم بتوانيم به وظايف خود در قبال شما و اين همه محبتى كه ابراز مى كنيد، عمل كنيم. اميدواريم مسؤولان اجرايى، مسؤولان دولتى و مسؤولان همه ى بخش هاى نظام قدر شما ملت عزيز را بشناسند و به حقوقى كه بر گردن آنها داريد، ان شاءاللَّه عمل كنند.
پروردگارا! خير و رحمت و بركت خودت را بر اين عزيزان نازل كن. پروردگارا! شهيدان عزيز و جانبازان و آزادگان فداكار و خانواده هاى ايثارگر و پُرگذشت اين استان را مشمول رحمت و لطف خود قرار بده. پروردگارا! به ما توفيق عمل به وظايف خود در قبال اين مردم عنايت بفرما. پروردگارا! از آنچه گفتيم و شنيديم و تصميم داريم و عمل خواهيم كرد، توشه يى براى آخرت ما قرار بده. پروردگارا! قلب مقدس ولى عصر (ارواحنافداه) را از ما راضى و خشنود بگردان.


والسّلام عليكم و رحمةاللَّه و بركاته