بسماللهالرحمنالرحيم
در ابتدا به همهي شما برادران و خواهران كه از نقاط مختلف تشريف آورديد، مخصوصا به اين جوانان صالح و مؤمن كه از لبنان آمدهاند، خوشآمد ميگويم.
بهطور مختصر ميگويم كه حفظ و تداوم نعمتهاي الهي ـ چه مادي و چه معنوي ـ مشكلتر از بهدست آوردن آنهاست. يعني بعد از آن كه خداوند متعال، نعمت خودش را به انسان يا يك ملت داد، چه اين نعمت مادي باشد ـ مثل ثروت و رفاه و سلامتي و از اين قبيل ـ و چه نعمت معنوي باشد ـ مثل عزت و استقلال و آزادي و ايمان و روحيهي جهاد و مقاومت ـ تلاش و زحمتي براي حفظ اين نعمتها لازم است.
ما خيلي از ملتها را در تاريخ سراغ داريم كه نعمت خدا شامل حال آنها شد; اما نتوانستند اين نعمت را براي خودشان حفظ كنند. در قرآن، بارها به بنياسرائيل خطاب شده است كه ما شما را بهترين خلايق قرار داديم: "و اني فضلتكم عليالعالمين"; اما همين بنياسرائيل، بهخاطر ناشكري و بهخاطر اينكه نتوانستند نعمت الهي را حفظ كنند، كارشان به جايي رسيد كه قرآن فرمود: "ضربت عليهمالذله والمسكنه". تاريخ بشر و ملتها، از تجربهي كساني يا ملتهايي يا افرادي كه نعمت را به دست آوردند، اما نتوانستند آن را نگهدارند، پر است.
ما ملت ايران، نعمت بزرگي را به دست آورديم كه عبارت از جمهوري اسلامي و حاكميت دين و آزادي از زورگويي قدرتهاي بزرگ بود. يك روز بود كه در اين كشور، سفير امريكا و انگليس، با سران كشور ملاقات ميكردند و سياست خارجي و نفتي و اقتصادي را به آنها ديكته ميكردند و خارج ميشدند! در اين صد سال اخير ـ مخصوصا پنجاه سال اخير ـ روزي بر كشور ما گذشت كه ملت ايران در سرنوشت خود و تعيين آن، كمترين قدرت و ارادهيي نداشت. ملت ما را تحقير كردند، استقلالش را گرفتند، دانشمندان را در اين كشور از بين بردند، ريشهي علم و دانش و پيشرفتهاي مادي و معنوي را ضعيف كردند; اما ما به بركت اسلام توانستيم آن دوران سياه را پايان بدهيم. ملت ايران آزاد و مستقل شد، در دنيا عزت و نام نيك پيدا كرد و بر امور خود مسلط گرديد.
امروز، كشور متعلق به مردم و در دست آنهاست. مردم، رئيس جمهور را انتخاب ميكنند و نمايندگان قانونگذار را از قشرهاي غالبا مستضعف و متوسط برميگزينند. خود اين ملت، توانستند با قدرت و مقاومت و مبارزه و مجاهدت و توكل به خدا و جمع شدن پشت سر يك انسان بزرگ و يك رهبر بينظير، خودشان را از آن وضعيت، به اين وضعيت برسانند. اين، نعمت خدا و خواست و ارادهي او بود.
خداوند به ملت ما پاداش داد و بعد از مقاومتها و مبارزات و جانفشانيها و فداكاريهاي زياد، اين عزت و استقلال و تدين و ايمان و نظام اسلامي را به آنها بخشيد. ملت ما توانست اين نظام را در طول ده سال بسيار سخت، حفظ كند و آن را از گردنههاي خطرناك ـ مثل جنگ تحميلي هشتساله و توطئهي امريكا و مبارزهي دستهجمعي كشورهاي عضو ناتو ـ عبور دهد و از آسيب نگهدارد و آزمايشهاي بسيار دشوار را پشت سر بگذارد.
ما هر روز و هر ساعت، در معرض يك امتحانيم. ملت ما بايد با همان ارادهيي كه اين نظام را در طول چند سال مبارزه و مقاومت به وجود آورد و آن را حفظ كرد، در آينده هم با قدرت و مقاومت و مجاهدت و آگاهي و هوشياري، اين نعمت بزرگ الهي را حفظ كند. ملت ما، بحمدالله ملت هوشياري است. شايد كمتر ملتي را در دنيا بتوان نشان داد كه سطح عمومي آگاهي سياسي در آن، بهقدر ملت ما باشد. بچهها و نوجوانها و پيرزنها و روستاييهاي دوردست و همهي قشرهاي ملت، از مسايل سياسي و جهاني، چيزهايي را ميدانند و آگاهيهاي خوبي دارند. البته، بايد اين آگاهيها تقويت هم بشود و قدرت تحليل، روزبهروز بالا رود تا مردم در مقابل حوادث بتوانند خودشان را حفظ كنند.
امروز، دنيا در مقابل ملت ما، با حال تعجب به اوضاع داخلي نگاه ميكند. آنها انتظار داشتند كه بعد از خلايي كه از رحلت رهبر عظيمالشأن و امام فقيد ما به وجود ميآيد، همهي اوضاع مردم دگرگون بشود و همه چيز به هم بريزد و جنگ داخلي بهوجود آيد! آنها، اين انتظارات و اميدها را تبليغ هم ميكردند و در رسانهها و اظهاراتشان، منعكس ميساختند. بحمدالله، عليرغم خواست آنها، همه چيز برخلاف نظرشان پيش آمد.
امروز، مردم نگاه ميكنند و ميبينند كه بعد از گذشت دو سه ماه از رحلت حضرت امام(قدساللهنفسهالزكيه) با پشتكار و مجاهدتشان، رئيسجمهوري انتخاب شده است. مردم در انتظار دولتي قوي و كاردان هستند كه بتواند اوضاع مملكت و مسايل و گرههاي گوناگون كشور و مشكلات اقتصادي را با عقل و درايت و لياقت و پشتكار و بهرهگيري از كمك و همكاري مردم، از ميان بردارد. رؤساي قواي ثلاثه معين شدند، دستگاههاي كشور مشغول كار هستند، بحمدالله نظم بر اوضاع حاكم است و مردم با روحيهي بالا، در صحنهها حضور پيدا كردند و ميكنند. دنيا در مقابل اين پديده، متعجب و حيران است. اين، پاداش آگاهي شماست.
براي اين كه دشمن بيشتر متحير شود و دوستان در سرتاسر دنيا خوشحال گردند، بايد همهي قشرها سعي كنند هر كاري كه در سازندگي و آيندهي كشور، از آنها خواسته ميشود و هر كاري كه از آنها ساخته است، انجام بدهند. امروز، حمايت از اين رئيس جمهور منتخب مورد علاقهي مردم، بر يكايك افراد واجب و لازم است. اگر دولتي مورد حمايت مردم باشد و رئيس آن، از محبوبيت بين مردم برخوردار باشد، كارها آسان خواهد شد.
شما ملاحظه كرديد كه امام بزرگوارمان، بارها و بارها با تعبيرات گوناگون، از دولت تعريف ميكردند و آن را تقويت و حمايت مينمودند. اين، بهخاطر آن بود كـه دولـت، بـدون حمايت مردم قـادر نيست بـه وظـايف خود عمل كند. بنـابراين، بايـد حمايت مردم پشت سر هر دولتي كه از آراي مردمي و از رأي نمايندگان و حمـايت مجلس برخوردار است، باشد. مردم بايد از اين دولت حمايت بكنند.
امروز، بحمدالله كشور ما رئيس جمهوري دارد كه جزو چهرههاي شناخته شده ـ هم براي مردم ما و هم براي دنيا و هم در صحنهي انقلاب و سازندگي و هم در صحنهي سياسي و امور ديني ـ ميباشد. مردم، مسؤولان خدمتگزار خودشان را امتحان كردهاند. اين، براي همه يك وظيفه است كه از رئيس جمهور و دولتي كه با او همكاري خواهد كرد و مجلس به آن رأي خواهد داد، حمايت كنند. مبادا كساني در گوشه و كنار پيدا بشوند و از كاهي كوه بسازند و اگر ديدند كاري در بلندمدت قابل اصلاح است، ولي در مدت كوتاهي اصلاح نشد، مورد انتقاد قرار دهند. بايد زباني و عملي و مالي و با هر وسيلهيي كه ميشود، دولت و مسؤولان را كمك و حمايت بكنند.
جملهيي را هم خطاب به نمايندگان محترم مردم در مجلس شوراي اسلامي مطرح ميكنم: مجلس شوراي اسلامي، بحمدالله يكي از بهترين مجلسهاي قانونگذاري در سطح دنياست و يك مجلس مردمي و آزاد و مستقل ميباشد. واقعا در تاريخ گذشتهي كشورمان، از اول مشروطيت تا امروز، مثل اين سه دورهي مجلس شوراي اسلامي نداشتيم. نمايندگان مجلس، به اتكاي آراي مردم و طبق وظيفه، حرفهاي خودشان را ميزنند و تصميم ميگيرند و قانون معين ميكنند. بحمدالله، مجلس خوبي است.
البته، امام(ره) مكررا توصيه ميفرمودند كه در مجلس، از تنازعات اجتناب بشود. من هم اين توصيه را ميكنم. مجلس بايد آزاد باشد و هر كسي نظر و رأي خود را در آن ابراز كند; اما اظهار رأي، غير از خصومت و تنازع و درگيري است. بحمدالله، امروز اين توجه تا حدود زيادي در مجلس تأمين شده است. روحيهي تنازع و خصومت را از بين ببريد و آن را به روحيهي محبت تبديل كنيد. اگر چنانچه محبت باشد، كارايي به حد كمال خواهد رسيد و اگر محبت نباشد و تنافر باشد، كارايي شما به حد كمال نخواهد رسيد. البته، خداي متعال به شما كمك خواهد كرد. شما حقا و انصافا برادران خوبي هستيد. شما براي انقلاب مظهر فداكاري و صفا و صدق هستيد و اين را در سختترين جاها و مراكز نشان دادهايد و به منصهي ظهور درآوردهايد. تاكنون حقيقتا به اين عظمت، ميدان امتحان كمتري وجود داشته است.
يك جمله هم به برادران عزيز روحاني عرض كنم; اگرچه حق اين عزيزان بيش از يك جمله است: ما به نمايندگان مجلس شوراي اسلامي رأي داديم و اينها هم در تصميمگيري نسبت به وزرا آزادند. وزرايي كه از طرف آقاي رئيس جمهور به مجلس پيشنهاد خواهند شد، نمايندگان آزادانه دربارهي اينها تفحص ميكنند و رأي ميدهند; اما من ميخواهم بگويم كه امروز مصلحت نيست كه يك وزارتخانه بدون وزير بماند و در اين شرايط حساس، كارهايش متوقف بشود.
مردمي كه اين قدر اخلاص و وفاداري و صفا نشان دادند و نسبت به امام بزرگوارشان، اينطور عاشقانه وفاداري و عزاداري كردند و با آن كه داغدار و غمگين بودند، در انتخابات رياست جمهوري و همهپرسي قانون اساسي، با آن حجم عظيم شركت كردند و رئيس جمهوري را انتخاب و قانون اساسي را تصويب نمودند تا كار مملكت راه بيفتد و خلايي در كشور به وجود نيايد، اين مردم وفادار و فداكار، شايستهي آن هستند كه كارهاشان انجام بگيرد. نبايد طوري بشود كه در مجلس شوراي اسلامي، به خاطر اختلاف سليقه و خداي نكرده نظرهاي شخصي، به يك وزير يا دو وزير و يا بيشتر، رأي داده نشود و در نتيجه وزارتخانهيي بدون وزير بماند. يك روز هم جايز نيست كه وزارتخانهيي بدون وزير بماند.
چهقدر بجا و خوب است كه وقتي نمايندگان محترم، دربارهي وزرايي كه پيشنهاد شدهاند، بحث ميكنند و ميخواهند تصميمگيري كنند، صددرصد روي لياقتها و صلاحيتها فكر كنند و نظر بدهند و اگر ديدند كه اين آقايان، داراي صلاحيت و لياقتند، به آنها رأي بدهند. مبادا خداي نكرده به خاطر مسايل گوناگون سياسي يا خطي يا شخصي و يا هويهاي نفساني، به وزيري رأي داده نشود تا وزارتخانهي او، بدون وزير بماند. حقيقتا در شرايط حاضر، يك روز هم براي اين ملت مهم است. هريك از وزارتخانهها، اگر يك روز يا دو روز و يا يك هفته هم رئيس و مسؤول نداشته باشند، بخش عمدهيي از كارهاي مردم بر زمين خواهد ماند و شايسته نيست كه نسبت به اين مردم فداكار و بزرگوار و وفادار، اينطور برخورد شود.
انتظار ما اين است كه مجلس در عين حفظ آزادي ـ كه حق آنهاست تا نسبت به وزرا نظر و رأي بدهند ـ در اظهارنظر، صلاح كشور و ملت را رعايت كنند و مصلحت اين زمان را درنظر بگيرند كه نگاه امروز دنيا به اين كشور و ملت و دولت جديد و مجلس شوراي اسلامي، نگاه ديگري است. دنيا ميخواهد ببيند كه اينها، دورهي شروع كار بعد از رحلت امام را چگونه خواهند گذراند. ما نبايد به دست دشمن بهانه بدهيم و زبانش را به روي خودمان باز كنيم و دلهاي اميدوار مردم را نااميد سازيم.
يك جمله هم به مناسبت حضور جوانان عزيز لبناني در اين مجلس بگويم:
مسلمانان لبنان و نيروهاي مؤمن در آن كشور، ثابت كردند كه ارادهي انسان و ايمان مؤمن، بر هر گونه سلاح و تجهيزاتي تفوق دارد. همين جوانان و مؤمنين بودند كه توانستند تجاوز چند سال قبل اسرائيل را كه تا نزديك بيروت پيش آمده بود، متوقف كنند و دشمن را به عقبنشيني مجبور نمايند. همان جوانان مؤمن در لبنان بودند كه امريكاييها و فرانسويها را كه نيروي نظامي وارد لبنان كرده بودند، با حال خفت و خواري، وادار به عقبنشيني از لبنان كردند. اين كار، نه بهخاطر آن كه اينها تجهيزات زيادي داشتند ـ اين جوانان دستشان از ماديات خالي است و تهيدستند ـ بلكه بهخاطر ايمان آنهاست. اين ايمان، آنچنان قوت و قدرتي به انسان ميبخشد كه يك جمع مستضعف مظلوم محدود كه از همه طرف ـ يعني از جانب صهيونيستها و مارونيهاي وابسته و ديگران ـ در زير فشار دشمنان قرار گرفتند، توانستند امريكا و فرانسه و صهيونيستها را به عقبنشيني وادار كنند.
امروز هم، همين ايمان در لبنان و در ميان جوانان آن كشور وجود دارد و خوب است كه قدرتهاي اروپايي و امريكايي كه نسبت به لبنان خط و نشان ميكشند، وجود قدرت جوانان مؤمن در لبنان را فراموش نكنند. ما مطمئنيم كه با اين روح ايمان و اخلاص، دنياي اسلام خواهد توانست بار ديگر عزت از دست رفتهي خود را بهدست آورد.
اميدواريم كه خداوند متعال، به همهي مؤمنين و مبارزان فيسبيلالله و مجاهدان مقاوم در همه جاي جهان، توفيق دهد و آنها را حفظ كند و فضل و لطف و رحمت خودش را نيز، بر شما ملت عزيز و مؤمن نازل فرمايد.
والسلام عليكم و رحمهالله و بركاته
در ابتدا به همهي شما برادران و خواهران كه از نقاط مختلف تشريف آورديد، مخصوصا به اين جوانان صالح و مؤمن كه از لبنان آمدهاند، خوشآمد ميگويم.
بهطور مختصر ميگويم كه حفظ و تداوم نعمتهاي الهي ـ چه مادي و چه معنوي ـ مشكلتر از بهدست آوردن آنهاست. يعني بعد از آن كه خداوند متعال، نعمت خودش را به انسان يا يك ملت داد، چه اين نعمت مادي باشد ـ مثل ثروت و رفاه و سلامتي و از اين قبيل ـ و چه نعمت معنوي باشد ـ مثل عزت و استقلال و آزادي و ايمان و روحيهي جهاد و مقاومت ـ تلاش و زحمتي براي حفظ اين نعمتها لازم است.
ما خيلي از ملتها را در تاريخ سراغ داريم كه نعمت خدا شامل حال آنها شد; اما نتوانستند اين نعمت را براي خودشان حفظ كنند. در قرآن، بارها به بنياسرائيل خطاب شده است كه ما شما را بهترين خلايق قرار داديم: "و اني فضلتكم عليالعالمين"; اما همين بنياسرائيل، بهخاطر ناشكري و بهخاطر اينكه نتوانستند نعمت الهي را حفظ كنند، كارشان به جايي رسيد كه قرآن فرمود: "ضربت عليهمالذله والمسكنه". تاريخ بشر و ملتها، از تجربهي كساني يا ملتهايي يا افرادي كه نعمت را به دست آوردند، اما نتوانستند آن را نگهدارند، پر است.
ما ملت ايران، نعمت بزرگي را به دست آورديم كه عبارت از جمهوري اسلامي و حاكميت دين و آزادي از زورگويي قدرتهاي بزرگ بود. يك روز بود كه در اين كشور، سفير امريكا و انگليس، با سران كشور ملاقات ميكردند و سياست خارجي و نفتي و اقتصادي را به آنها ديكته ميكردند و خارج ميشدند! در اين صد سال اخير ـ مخصوصا پنجاه سال اخير ـ روزي بر كشور ما گذشت كه ملت ايران در سرنوشت خود و تعيين آن، كمترين قدرت و ارادهيي نداشت. ملت ما را تحقير كردند، استقلالش را گرفتند، دانشمندان را در اين كشور از بين بردند، ريشهي علم و دانش و پيشرفتهاي مادي و معنوي را ضعيف كردند; اما ما به بركت اسلام توانستيم آن دوران سياه را پايان بدهيم. ملت ايران آزاد و مستقل شد، در دنيا عزت و نام نيك پيدا كرد و بر امور خود مسلط گرديد.
امروز، كشور متعلق به مردم و در دست آنهاست. مردم، رئيس جمهور را انتخاب ميكنند و نمايندگان قانونگذار را از قشرهاي غالبا مستضعف و متوسط برميگزينند. خود اين ملت، توانستند با قدرت و مقاومت و مبارزه و مجاهدت و توكل به خدا و جمع شدن پشت سر يك انسان بزرگ و يك رهبر بينظير، خودشان را از آن وضعيت، به اين وضعيت برسانند. اين، نعمت خدا و خواست و ارادهي او بود.
خداوند به ملت ما پاداش داد و بعد از مقاومتها و مبارزات و جانفشانيها و فداكاريهاي زياد، اين عزت و استقلال و تدين و ايمان و نظام اسلامي را به آنها بخشيد. ملت ما توانست اين نظام را در طول ده سال بسيار سخت، حفظ كند و آن را از گردنههاي خطرناك ـ مثل جنگ تحميلي هشتساله و توطئهي امريكا و مبارزهي دستهجمعي كشورهاي عضو ناتو ـ عبور دهد و از آسيب نگهدارد و آزمايشهاي بسيار دشوار را پشت سر بگذارد.
ما هر روز و هر ساعت، در معرض يك امتحانيم. ملت ما بايد با همان ارادهيي كه اين نظام را در طول چند سال مبارزه و مقاومت به وجود آورد و آن را حفظ كرد، در آينده هم با قدرت و مقاومت و مجاهدت و آگاهي و هوشياري، اين نعمت بزرگ الهي را حفظ كند. ملت ما، بحمدالله ملت هوشياري است. شايد كمتر ملتي را در دنيا بتوان نشان داد كه سطح عمومي آگاهي سياسي در آن، بهقدر ملت ما باشد. بچهها و نوجوانها و پيرزنها و روستاييهاي دوردست و همهي قشرهاي ملت، از مسايل سياسي و جهاني، چيزهايي را ميدانند و آگاهيهاي خوبي دارند. البته، بايد اين آگاهيها تقويت هم بشود و قدرت تحليل، روزبهروز بالا رود تا مردم در مقابل حوادث بتوانند خودشان را حفظ كنند.
امروز، دنيا در مقابل ملت ما، با حال تعجب به اوضاع داخلي نگاه ميكند. آنها انتظار داشتند كه بعد از خلايي كه از رحلت رهبر عظيمالشأن و امام فقيد ما به وجود ميآيد، همهي اوضاع مردم دگرگون بشود و همه چيز به هم بريزد و جنگ داخلي بهوجود آيد! آنها، اين انتظارات و اميدها را تبليغ هم ميكردند و در رسانهها و اظهاراتشان، منعكس ميساختند. بحمدالله، عليرغم خواست آنها، همه چيز برخلاف نظرشان پيش آمد.
امروز، مردم نگاه ميكنند و ميبينند كه بعد از گذشت دو سه ماه از رحلت حضرت امام(قدساللهنفسهالزكيه) با پشتكار و مجاهدتشان، رئيسجمهوري انتخاب شده است. مردم در انتظار دولتي قوي و كاردان هستند كه بتواند اوضاع مملكت و مسايل و گرههاي گوناگون كشور و مشكلات اقتصادي را با عقل و درايت و لياقت و پشتكار و بهرهگيري از كمك و همكاري مردم، از ميان بردارد. رؤساي قواي ثلاثه معين شدند، دستگاههاي كشور مشغول كار هستند، بحمدالله نظم بر اوضاع حاكم است و مردم با روحيهي بالا، در صحنهها حضور پيدا كردند و ميكنند. دنيا در مقابل اين پديده، متعجب و حيران است. اين، پاداش آگاهي شماست.
براي اين كه دشمن بيشتر متحير شود و دوستان در سرتاسر دنيا خوشحال گردند، بايد همهي قشرها سعي كنند هر كاري كه در سازندگي و آيندهي كشور، از آنها خواسته ميشود و هر كاري كه از آنها ساخته است، انجام بدهند. امروز، حمايت از اين رئيس جمهور منتخب مورد علاقهي مردم، بر يكايك افراد واجب و لازم است. اگر دولتي مورد حمايت مردم باشد و رئيس آن، از محبوبيت بين مردم برخوردار باشد، كارها آسان خواهد شد.
شما ملاحظه كرديد كه امام بزرگوارمان، بارها و بارها با تعبيرات گوناگون، از دولت تعريف ميكردند و آن را تقويت و حمايت مينمودند. اين، بهخاطر آن بود كـه دولـت، بـدون حمايت مردم قـادر نيست بـه وظـايف خود عمل كند. بنـابراين، بايـد حمايت مردم پشت سر هر دولتي كه از آراي مردمي و از رأي نمايندگان و حمـايت مجلس برخوردار است، باشد. مردم بايد از اين دولت حمايت بكنند.
امروز، بحمدالله كشور ما رئيس جمهوري دارد كه جزو چهرههاي شناخته شده ـ هم براي مردم ما و هم براي دنيا و هم در صحنهي انقلاب و سازندگي و هم در صحنهي سياسي و امور ديني ـ ميباشد. مردم، مسؤولان خدمتگزار خودشان را امتحان كردهاند. اين، براي همه يك وظيفه است كه از رئيس جمهور و دولتي كه با او همكاري خواهد كرد و مجلس به آن رأي خواهد داد، حمايت كنند. مبادا كساني در گوشه و كنار پيدا بشوند و از كاهي كوه بسازند و اگر ديدند كاري در بلندمدت قابل اصلاح است، ولي در مدت كوتاهي اصلاح نشد، مورد انتقاد قرار دهند. بايد زباني و عملي و مالي و با هر وسيلهيي كه ميشود، دولت و مسؤولان را كمك و حمايت بكنند.
جملهيي را هم خطاب به نمايندگان محترم مردم در مجلس شوراي اسلامي مطرح ميكنم: مجلس شوراي اسلامي، بحمدالله يكي از بهترين مجلسهاي قانونگذاري در سطح دنياست و يك مجلس مردمي و آزاد و مستقل ميباشد. واقعا در تاريخ گذشتهي كشورمان، از اول مشروطيت تا امروز، مثل اين سه دورهي مجلس شوراي اسلامي نداشتيم. نمايندگان مجلس، به اتكاي آراي مردم و طبق وظيفه، حرفهاي خودشان را ميزنند و تصميم ميگيرند و قانون معين ميكنند. بحمدالله، مجلس خوبي است.
البته، امام(ره) مكررا توصيه ميفرمودند كه در مجلس، از تنازعات اجتناب بشود. من هم اين توصيه را ميكنم. مجلس بايد آزاد باشد و هر كسي نظر و رأي خود را در آن ابراز كند; اما اظهار رأي، غير از خصومت و تنازع و درگيري است. بحمدالله، امروز اين توجه تا حدود زيادي در مجلس تأمين شده است. روحيهي تنازع و خصومت را از بين ببريد و آن را به روحيهي محبت تبديل كنيد. اگر چنانچه محبت باشد، كارايي به حد كمال خواهد رسيد و اگر محبت نباشد و تنافر باشد، كارايي شما به حد كمال نخواهد رسيد. البته، خداي متعال به شما كمك خواهد كرد. شما حقا و انصافا برادران خوبي هستيد. شما براي انقلاب مظهر فداكاري و صفا و صدق هستيد و اين را در سختترين جاها و مراكز نشان دادهايد و به منصهي ظهور درآوردهايد. تاكنون حقيقتا به اين عظمت، ميدان امتحان كمتري وجود داشته است.
يك جمله هم به برادران عزيز روحاني عرض كنم; اگرچه حق اين عزيزان بيش از يك جمله است: ما به نمايندگان مجلس شوراي اسلامي رأي داديم و اينها هم در تصميمگيري نسبت به وزرا آزادند. وزرايي كه از طرف آقاي رئيس جمهور به مجلس پيشنهاد خواهند شد، نمايندگان آزادانه دربارهي اينها تفحص ميكنند و رأي ميدهند; اما من ميخواهم بگويم كه امروز مصلحت نيست كه يك وزارتخانه بدون وزير بماند و در اين شرايط حساس، كارهايش متوقف بشود.
مردمي كه اين قدر اخلاص و وفاداري و صفا نشان دادند و نسبت به امام بزرگوارشان، اينطور عاشقانه وفاداري و عزاداري كردند و با آن كه داغدار و غمگين بودند، در انتخابات رياست جمهوري و همهپرسي قانون اساسي، با آن حجم عظيم شركت كردند و رئيس جمهوري را انتخاب و قانون اساسي را تصويب نمودند تا كار مملكت راه بيفتد و خلايي در كشور به وجود نيايد، اين مردم وفادار و فداكار، شايستهي آن هستند كه كارهاشان انجام بگيرد. نبايد طوري بشود كه در مجلس شوراي اسلامي، به خاطر اختلاف سليقه و خداي نكرده نظرهاي شخصي، به يك وزير يا دو وزير و يا بيشتر، رأي داده نشود و در نتيجه وزارتخانهيي بدون وزير بماند. يك روز هم جايز نيست كه وزارتخانهيي بدون وزير بماند.
چهقدر بجا و خوب است كه وقتي نمايندگان محترم، دربارهي وزرايي كه پيشنهاد شدهاند، بحث ميكنند و ميخواهند تصميمگيري كنند، صددرصد روي لياقتها و صلاحيتها فكر كنند و نظر بدهند و اگر ديدند كه اين آقايان، داراي صلاحيت و لياقتند، به آنها رأي بدهند. مبادا خداي نكرده به خاطر مسايل گوناگون سياسي يا خطي يا شخصي و يا هويهاي نفساني، به وزيري رأي داده نشود تا وزارتخانهي او، بدون وزير بماند. حقيقتا در شرايط حاضر، يك روز هم براي اين ملت مهم است. هريك از وزارتخانهها، اگر يك روز يا دو روز و يا يك هفته هم رئيس و مسؤول نداشته باشند، بخش عمدهيي از كارهاي مردم بر زمين خواهد ماند و شايسته نيست كه نسبت به اين مردم فداكار و بزرگوار و وفادار، اينطور برخورد شود.
انتظار ما اين است كه مجلس در عين حفظ آزادي ـ كه حق آنهاست تا نسبت به وزرا نظر و رأي بدهند ـ در اظهارنظر، صلاح كشور و ملت را رعايت كنند و مصلحت اين زمان را درنظر بگيرند كه نگاه امروز دنيا به اين كشور و ملت و دولت جديد و مجلس شوراي اسلامي، نگاه ديگري است. دنيا ميخواهد ببيند كه اينها، دورهي شروع كار بعد از رحلت امام را چگونه خواهند گذراند. ما نبايد به دست دشمن بهانه بدهيم و زبانش را به روي خودمان باز كنيم و دلهاي اميدوار مردم را نااميد سازيم.
يك جمله هم به مناسبت حضور جوانان عزيز لبناني در اين مجلس بگويم:
مسلمانان لبنان و نيروهاي مؤمن در آن كشور، ثابت كردند كه ارادهي انسان و ايمان مؤمن، بر هر گونه سلاح و تجهيزاتي تفوق دارد. همين جوانان و مؤمنين بودند كه توانستند تجاوز چند سال قبل اسرائيل را كه تا نزديك بيروت پيش آمده بود، متوقف كنند و دشمن را به عقبنشيني مجبور نمايند. همان جوانان مؤمن در لبنان بودند كه امريكاييها و فرانسويها را كه نيروي نظامي وارد لبنان كرده بودند، با حال خفت و خواري، وادار به عقبنشيني از لبنان كردند. اين كار، نه بهخاطر آن كه اينها تجهيزات زيادي داشتند ـ اين جوانان دستشان از ماديات خالي است و تهيدستند ـ بلكه بهخاطر ايمان آنهاست. اين ايمان، آنچنان قوت و قدرتي به انسان ميبخشد كه يك جمع مستضعف مظلوم محدود كه از همه طرف ـ يعني از جانب صهيونيستها و مارونيهاي وابسته و ديگران ـ در زير فشار دشمنان قرار گرفتند، توانستند امريكا و فرانسه و صهيونيستها را به عقبنشيني وادار كنند.
امروز هم، همين ايمان در لبنان و در ميان جوانان آن كشور وجود دارد و خوب است كه قدرتهاي اروپايي و امريكايي كه نسبت به لبنان خط و نشان ميكشند، وجود قدرت جوانان مؤمن در لبنان را فراموش نكنند. ما مطمئنيم كه با اين روح ايمان و اخلاص، دنياي اسلام خواهد توانست بار ديگر عزت از دست رفتهي خود را بهدست آورد.
اميدواريم كه خداوند متعال، به همهي مؤمنين و مبارزان فيسبيلالله و مجاهدان مقاوم در همه جاي جهان، توفيق دهد و آنها را حفظ كند و فضل و لطف و رحمت خودش را نيز، بر شما ملت عزيز و مؤمن نازل فرمايد.
والسلام عليكم و رحمهالله و بركاته