بسم اللَّه الرّحمن الرّحيم
«الحمدللَّه ربّ العالمين. نحمده و نستعينه و نستغفره و نتوكّل عليه و نصّلى و نسلّم على حبيبه ونجيبه و خيرته فى خلقه؛ سيدنا و نبيّنا ابی القاسم محمّد و على آله الأطيبين الأطهرين المنتجبين، الهداة المهدييّن، سيما بقيةاللَّه فی الأرضين و صلّ على ائمّةالمسلمين و حماة المستضعفين و هداةالمؤمنين. اوصيكم عباداللَّه بتقوى اللَّه.
عيد سعيد فطر را به همه مسلمانان عالم و بخصوص به مردم عزيز و شريف و مؤمن و مجاهد ايران اسلامى و به شما نمازگزاران و به ويژه به ايثارگران، خانوده هاى شهيدان معظّم، جانبازان عزيز، آزادگان، مفقودان و خانواده هاى آنها تبريك عرض می كنم.
آن طورى كه از مجموع آنچه مربوط به عيد فطر و عيد قربان است، استفاده می شود، اين روز شريف، روز طهارت و تزكيه و پاكى و پاكيزگى است.در يكى از اين دو سوره اى كه در نماز عيد خوانده می شود، می فرمايد: «قد افلح من تزكّى».(1) يعنى آن كسى كه خود را پاكيزه كند و دامان و روح و دل خود را از آلودگيها نجات دهد، از فلاح برخوردار است. فلاح، يعنى موفقيّت در ميدان زندگى و رسيدن به هدف آفرينش. در سوره ركعت دوم می فرمايد: «قد افلح من زكّيها»(2)؛ عيناً همان مضمون است. يعنى كسى كه بتواند جان خود را تزكيه و پاكسازى كند، به فلاح و رستگارى دست يافته است. در هر دو سوره، صحبت از تزكيه و طهارت و پاكيزگى است.
علاوه بر اينها، در اين روز، يك واجب مالى وجود دارد كه عبارت از اداى زكات فطر است. زكات هم آن تعبيه مالی اى است كه موجب طهارت انسان می شود: «خذ من اموالهم صدقة تطهّرهم و تزكّيهم بها»(3). گرفتن اين واجب و اين صدقه ء مالى از مردم، موجب طهارت روح و پاكسازى آنها از دنائتها و لئامتها و حرص و بخل و بقيه آلودگيهاست.
عزيزان، برادران و خواهران من؛ نمازگزاران عزيز! پس، روز عيد فطر، روز طهارت و پاكيزگى است. ممكن است اين پاكيزگى، به خاطر آن باشد كه يك ماه روزه گرفته ايد، رياضت كشيده ايد و خود را از آلودگيها پاك كرده ايد. ممكن است علاوه بر اين، به خاطر آن باشد كه در چنين روزى، با حضور در اين ميدان عبادت، به عبادت دستجمعى روى آورده ايد. به هر حال، مسأله اين است كه انسانِ مسلمان بعد از ماه رمضان در روز عيد فطر، در عرصه طهارت و تزكيه است.
شما خود را تطهير و تزكيه كرديد. اگر روزه درست و نماز عيدِ درست بجا آورده باشيد - كه البته آورده ايد - اين طهارت و اين پاكی دامان و اين پاكيزگى روح را قدر بدانيد. آنچه يك انسان را نجات می دهد، همين پاكيزگى است. آنچه انسانها را گرفتار می كند، آلودگى است؛ آلودگيهاى اخلاقى، آلودگي هاى ناشى از شهوت و غضب ، آلودگيهاى ناشى از حرص و بخل و ديگر ذمائم اخلاقى. انسانها و افرادى از بشر، با همين اخلاق پليد، دنيا را تيره و تار كرده، روى زمين را آلوده ساخته و نعمتهاى خدا را كفران نموده اند.
در نظام جمهورى اسلامى - كه نظام الهى و حكومت قرآنى است - انسانها بهتر از ديگر نظامها می توانند طهارت خود را تأمين كنند. اين را قدر بدانيد. امروز جهان بشريّت، به پيام تطهير و تزكيه شما احتياج دارد. اين ظلم و زورگويى و تبعيضى كه در سطح جهان است، اين تيره روزى انسانها در بسيارى از كشورها، اين سردرگمى جوانان در كشورهاى پيشرفته ى دنيا، اين روابط نامناسب زن و مرد، اين آلودگي هاى شهوانى، اين آلودگي هاى سياسى و اين آلودگي هاى مالى، بر اثر آن است كه انسانها در صدد تطهير و تزكيه خود برنيامده اند. قرآن، نداى تزكيه می دهد. پيامبر مقدّس اسلام، انسانها را تطهير می كند؛ هم با نمازش، هم با زكاتش، هم با روزه گرفتنش و هم با عيد فطرش.
در نظام اسلامى، اين فرصت براى همه هست. جوانان عزيز من! پسران و دخترانى كه دوران پاكيزگى و نورانيّت دلها و جانها را می گذرانيد! شما بيش از ديگران بايد قدر دان اين طهارت باشيد و آن را حفظ كنيد. كشور شما به فضل پروردگار و به بركت همين طهارت است كه آباد و آزاد خواهد شد، توسعه پيدا خواهد كرد، ويرانيهايش از بين خواهد رفت و فقر و تبعيض و بدبختى و ناملايم هاى گوناگون زندگى در آن، محو خواهد شد.
همه بايد به سمت خدا حركت كنند، دست را به سوى خدا دراز كنند، از او كمك بخواهند، سعى كنند كه دامان خود را پاك نگهدارند و از آلودگي ها پرهيز نمايند. آن كسانى كه در مسائل مالى اشتغال دارند، در خطر آلودگى مالى هستند. آن كسانى كه در كارهاى سياسى و اجتماعى مشغول كارند، در خطر آلودگيهاى آن چنانى هستند.آن كسانى كه در معرض شهوات قرار دارند، در خطر آلودگيهاى جنسى و شهوانى هستند. آن كسانى كه زيردستانى دارند، در خطر آلودگى به ظلم و ستم هستند. آن كسانى كه كارى در دست آنهاست، در خطر آلودگى به خيانت در كار هستند.
همه بايد مراقب باشند. همه بايد مواظب اعمال خود باشند و اين مراقبت، همان تقواست كه در نماز عيد فطر، ما مأمور شده ايم كه خودمان و مستمعمان را امر به تقوا كنيم.
پروردگارا!توفيق تقوا و طهارت و تزكيه و عمل به فرايض و پيمودن صراط مستقيم را به همه ما عنايت فرما.
بسم اللَّه الرحمن الرحيم
والعصر.انّ الانسان لفى خسر. الاّ الّذين امنوا و عملوا الصّالحات و تواصوا بالحقّ و تواصوا بالصّبر.(4)
بسم اللَّه الرّحمن الرّحيم
الحمدللَّه ربّ العالمين. و الصّلاة و السّلام على سيّدنا و نبيّنا ابی القاسم المصطفى محمّد و على آله الأطيبين الأطهرين المنتجبين؛ الهداة المهديّين المعصومين. سيّما على اميرالمؤمنين و صدّيقة الطّاهرة سيّدة نساء العالمين و الحسن و الحسين سبطى الرّحمة و امامى الهدى و علی بن الحسين زين العابدين و محمّدبن على و جعفربن محمّد و موسى بن جعفر و علىّ بن موسى و محمّدبن علىّ و علىّ بن محمّد و الحسن بن علىّ و الخلف القائم المهدى حججك على عبادك و أمنائك فى بلادك و صلّ على ائمّة المسلمين و حماة المستضعفين و هداة المؤمنين.
اوصيكم عباداللَّه بتقوى اللَّه.
آن چيزى كه در عرصه عالمِ اسلام چشمگير است، در درجه اوّل اين است كه با گذشت هجده سال از پيروزى انقلاب اسلامى و در حالى كه دشمنان اين انقلاب و برنامه ريزانِ بر ضدّ آن، انتظار داشتند كه به مرور، ياد اين انقلاب در سطح عالم كمرنگ شود و به فراموشى گرايد؛ على رغم ميل آنها و بر خلاف نظرشان، روز به روز توجّه به اين انقلاب و اثر بزرگ تاريخى بی نظير آن - يعنى بيدارى اسلامى در كشورهاى اسلامى - عميقتر می شود و اين خود يكى از معجزات اسلام و انقلاب است.
البته نقش اوّل در اين توجّه عمومى عالم را شما ملت بزرگ ايران داريد. من لازم است به عنوان شكرگزارى از خداوند و از شما مردم، اين مطلب را عرض كنم. همه تلاش دشمن اين بود كه مردم را از عرصه عظيم انقلاب خارج كند. پاسخ شما مردم، آن چنان بوده است كه در همه سالهايى كه بر اين انقلاب می گذرد، در ميدانهايى كه بايد حضور مردم در آن آشكار شود، پاسخ شما به استكبار جهانى، كوبنده تر و صريح تر و قاطع تر بوده است. يك نمونه، اجتماع عظيم شما در روز جمعه آخر ماه مبارك رمضان امسال - روز قدس - بود. عجيب است كه سال هجدهم از اعلام روز قدس، مردم بيشتر ازسال هفدهم شركت می كنند. سال هفدهم، بيشتر از سال شانزدهم شركت می كنند. اين، چه حركت و چه همّت و چه لطفى از طرف پروردگار عالم به اين ملت بزرگ است!
اجتماعات شما، اجتماع امروز شما در اين عرصه عبادت در روز عيد فطر، بی نظير است. من به جرأت می توانم بگويم كه چنين نماز عيد فطرى، در هيچ جاى دنياى اسلام تشكيل نمی شود.می توانم بگويم كه در هيچ جاى دنيا، اين همه جوان در مراسم مذهبى و اسلامى، با اين تراكم و شور و شوق شركت نمی كنند. عزيزان من! البته اين را هم بدانيد كه امروز به بركت انقلاب و جوانان و به بركت حضور شما، تقريباً در همه جاى دنياى اسلام، اقبال جوانان به دين و مراسم دينى،بيش از پانزده سال و بيست سال قبل است.
فردا هم روز بيست و دوم بهمن است؛ باز هم همين نمايش عظيم قدرت انقلاب و قدرت ملت ايران در مقابل چشم بينندگان و تحليلگران و مفسّران جهانى قرار خواهد گرفت. البته اين را در تبليغاتِ خود نمی گويند. در راديوها طور ديگرى حرف می زنند؛ اما خودشان می دانند كه چه خبر است. اگر چشمهاى سرشار از دشمنى و عداوت نسبت به اين انقلاب و اين ملت، اجتماع عظيم روز قدس را نمی ديدند و آن دلهاى پركينه، خشمگين نمی شدند، نمی رفتند در خبرگزاريها و تلكسهاى بين المللى اعلان كنند كه جمهورى اسلامى براى مراسم روز قدس، عدّه اى را با اتوبوس آورده است! حال كه ملت ايران اينها را می شنود، وزن و ارزش تبليغات جهانى عليه انقلاب، براى او روشن می شود.
آيا اين اجتماع عظيم ميليونى در روز قدس، عبارت از جمعيت اتوبوسى بود كه دولت، مردم را آن جا جمع كرده بود؟! ببينيد، چقدر دلهايشان از حقد و كينه پُر است! اگر نبينند، اگر خشمگين نشوند، اين عكس العمل را نشان نمی دهند. اين خبرهاى دروغ، عكس العمل خشم و كينه آنها از حضور شماست. به فضل پروردگار، به كمك الهى و بادست قدرت خداوند، فردا هم يك بار ديگر چشمهاى پربغض و دلهاى پركين نسبت به اين انقلاب، دچار ناراحتى خواهد شد و خواهد لرزيد.
اما به موازات اين بيدارى و عشق عمومى ملتها به انقلاب و به ملت انقلابى ايران، توطئه دشمن هم روز به روز بيشتر شده است؛ البته بى فايده. اگر بنا بود كه توطئه دشمن اثر كند، بايد اثر می كرد. می بينيد كه به فضل پروردگار، توطئه دشمن نتوانسته است مقصود آنها را برآورده كند؛ اما به هر حال توطئه می كند. يكى از توطئه هاى آنها، ايجاد اختلاف بين كشورهاى اسلامى است. يكى از توطئه هاى آنها، سرگرم كردن بسيارى از دولتها به چيزهاى حقير و كوچك و غافل كردن آنها از چيزهاى عظيم و مهم است. ايجاد بهانه هايى براى بگو مگو ميان كشورهاى اسلامى، براى اين كه بتوانند دشمنيهاى دنياى اسلام را از صهيونيستها - كه دشمن حقيقى جهان اسلامند - منحرف كنند. در همه جاى دنياى اسلام، اين كارها را می كنند؛ مخصوص منطقه ما هم نيست. البته در منطقه ما، اين معنا شدّت بيشترى دارد.
از روز اوّل انقلاب، تلاش تبليغاتچيها و سياستبازهاى استكبار، آن بوده است كه كشورهاى حاشيه خليج فارس را از جمهورى اسلامى بترساند؛ براى اين كه بتواند به آنها سلاح بفروشد؛ براى اين كه بتواند در آن جابراى خود، حضور نظامى تأمين كند. من نمی دانم آيا وقت آن نرسيده است كه دلها و ذهنهايى در اين كشورها به خود آيند و بفهمند كه امريكا خير آنها را نمی خواهد؛ بفهمند كه امريكا و تبليغات چي هاى صهيونيست در همه جاى دنيا - كه طرف خطابشان آنها هستند - نيّتشان اين است كه به خليج فارس بيايند و حضور نظامى پيدا كنند و منافع اقتصادى نامشروع براى خودشان تأمين نمايند و البته اگر بتوانند، فشارى بر جمهورى اسلامى و ملت ايران باشند؟
بارها دولت، ملت، و همه مسؤولان اعلان كرده اند كه جمهورى اسلامى نسبت به كشورهاى همسايه، هيچ گونه نظر تعرّض آميزى ندارد. از اوّل انقلاب هم، اين ثابت شده است. هجده سال از انقلاب می گذرد، ما تا به حال به چه كسى حمله كرده ايم؟ ما كدام تير را به طرف مرزهاى همسايه پرتاب كرده ايم؟ به طرف ما تيرها پرتاب شد، امّا در اين مدّت، ما جز دفاع از خودمان، هيچ كارى نكرده ايم.
با اين كه كشور ايران، كشور بزرگى است و ملت ايران، ملت نيرومندى است - اين را همه هم می دانند و پى برده اند كه هيچ كدام از كشورهاى همسايه ايران، حتى با كمك ديگران نمی توانند اين ملت بزرگ و اين كشور نيرومند و پهناور را تحت تأثير فشارهاى خودشان قرار دهند و هر كس جلو بيايد و تعرّض كند، خودش تو دهنى می خورد - با وجود اين، ملت و دولت و ارتش و نيروهاى مسلّح جمهورى اسلامى، هرگز مقاصد توسعه طلبانه و متجاوزانه نداشته اند، باز هم ندارند و بعد از اين هم نخواهند داشت. توسعه طلبى، مطابق با جهان بينى ما هم نيست. سياست اسلامى ما، مطلقاً با توسعه طلبى و تجاوز و اين چيزهايى كه متعلّق به طواغيت است، سر و كارى ندارد. البته ما به امنيت خودمان و به امنيت منطقه، خيلى اهميت می دهيم.
همه توجّه كنند كه منطقه خليج فارس، منطقه حسّاسى است. مراقب باشيد، دشمنانى كه از بيرون اين منطقه، به عنوان دوستى با اين كشورها به اين منطقه می آيند، اين منطقه را ناامن نكنند. اين نكته را بايد همه متوجّه و ملتفت باشند. اگر خداى نكرده اين منطقه ناامن شود، بيشترين ضرر به كسانى خواهد خورد كه مايه اين ناامنى شده اند و زمينه اين ناامنى را فراهم كرده اند. بيشترين خسارت به آن كشورهايى وارد خواهد آمد كه ثروتشان، كشورشان و سرزمينشان را در اختيار متجاوزانِ بيگانه گذاشته اند.
البته ما اميدواريم چنين وضعى پيش نيايد و به فضل پروردگار ان شاءاللَّه پيش نخواهد آمد؛ اما اگر خداى نكرده يكى از بيگانگانى كه در خليج فارس حضور پيدا كرده است، ديوانگی اى كند و اين منطقه را با حركت نسنجيده اى ناامن نمايد، اوّلين كشورهايى كه اين آتش دامان آنها را خواهد گرفت، همان كشورهايى هستند كه زمينه چنين حضور نامشروعى را فراهم كرده اند.
خدا را سپاسگزاريم كه ملت ايران در ميدان سازندگى، با جديّت مشغول تلاش و حركت است. به فضل پروردگار، دولت، ملت، مسؤولان كشور، قوّه مجريه، قوّه مقننّه و قوه قضاييه، با برنامه ريزيهاى بلند مدّت و ميان مدّت، كارهاى خودشان را با دقت انجام می دهند. اين ملت، يك ملت زنده است. اين كشور، يك كشور زنده است. همه ملتهاى زنده دنيا، همين طورند كه كارهاى خودشان را بتدريج در طول چند سال سر و سامان می بخشند و اين كشور هم به سمت سر و سامان بخشيدن به كارهاى خود می رود.
به شما ملت عزيز عرض می كنم كه همين حضور در صحنه را حفظ كنيد، تا عزّت و اقتدار و قدرت مادّى و معنويتان محفوظ باشد. اين اتّفاق كلمه اى كه بحمداللَّه در ميان شما برقرار است و دشمن نتوانسته است آن را به هم بزند، حفظ كنيد، تا عزّت و اقتدار و آبرو و حيثيت شما در دنيا و تأثيرگذاريتان بر روى ملتهاى ديگر، به همين شدّت و قوّت و قدرت و عظمت، باقى بماند.
ان شاءاللَّه روح مطهّر امام عزيزمان از شما راضى است، ارواح طيّبه شهداى بزرگوار هم از شما راضى هستند. به فضل پروردگار، مشمول دعاى بقيةاللَّه الاعظم ارواحنا فداه قرار خواهيد داشت و قرار خواهيد گرفت.
بسم اللَّه الرحمن الرحيم.
انّا اعطيناك الكوثر. فصل لربك وانحر. ان شانئك هوالابتر.(5)
والسّلام عليكم و رحمةاللَّه و بركاته
1) اعلى: 14
2) شمس: 9
3) توبه: 103
4) عصر: 4 - 1
5) كوثر: 3 - 1
«الحمدللَّه ربّ العالمين. نحمده و نستعينه و نستغفره و نتوكّل عليه و نصّلى و نسلّم على حبيبه ونجيبه و خيرته فى خلقه؛ سيدنا و نبيّنا ابی القاسم محمّد و على آله الأطيبين الأطهرين المنتجبين، الهداة المهدييّن، سيما بقيةاللَّه فی الأرضين و صلّ على ائمّةالمسلمين و حماة المستضعفين و هداةالمؤمنين. اوصيكم عباداللَّه بتقوى اللَّه.
عيد سعيد فطر را به همه مسلمانان عالم و بخصوص به مردم عزيز و شريف و مؤمن و مجاهد ايران اسلامى و به شما نمازگزاران و به ويژه به ايثارگران، خانوده هاى شهيدان معظّم، جانبازان عزيز، آزادگان، مفقودان و خانواده هاى آنها تبريك عرض می كنم.
آن طورى كه از مجموع آنچه مربوط به عيد فطر و عيد قربان است، استفاده می شود، اين روز شريف، روز طهارت و تزكيه و پاكى و پاكيزگى است.در يكى از اين دو سوره اى كه در نماز عيد خوانده می شود، می فرمايد: «قد افلح من تزكّى».(1) يعنى آن كسى كه خود را پاكيزه كند و دامان و روح و دل خود را از آلودگيها نجات دهد، از فلاح برخوردار است. فلاح، يعنى موفقيّت در ميدان زندگى و رسيدن به هدف آفرينش. در سوره ركعت دوم می فرمايد: «قد افلح من زكّيها»(2)؛ عيناً همان مضمون است. يعنى كسى كه بتواند جان خود را تزكيه و پاكسازى كند، به فلاح و رستگارى دست يافته است. در هر دو سوره، صحبت از تزكيه و طهارت و پاكيزگى است.
علاوه بر اينها، در اين روز، يك واجب مالى وجود دارد كه عبارت از اداى زكات فطر است. زكات هم آن تعبيه مالی اى است كه موجب طهارت انسان می شود: «خذ من اموالهم صدقة تطهّرهم و تزكّيهم بها»(3). گرفتن اين واجب و اين صدقه ء مالى از مردم، موجب طهارت روح و پاكسازى آنها از دنائتها و لئامتها و حرص و بخل و بقيه آلودگيهاست.
عزيزان، برادران و خواهران من؛ نمازگزاران عزيز! پس، روز عيد فطر، روز طهارت و پاكيزگى است. ممكن است اين پاكيزگى، به خاطر آن باشد كه يك ماه روزه گرفته ايد، رياضت كشيده ايد و خود را از آلودگيها پاك كرده ايد. ممكن است علاوه بر اين، به خاطر آن باشد كه در چنين روزى، با حضور در اين ميدان عبادت، به عبادت دستجمعى روى آورده ايد. به هر حال، مسأله اين است كه انسانِ مسلمان بعد از ماه رمضان در روز عيد فطر، در عرصه طهارت و تزكيه است.
شما خود را تطهير و تزكيه كرديد. اگر روزه درست و نماز عيدِ درست بجا آورده باشيد - كه البته آورده ايد - اين طهارت و اين پاكی دامان و اين پاكيزگى روح را قدر بدانيد. آنچه يك انسان را نجات می دهد، همين پاكيزگى است. آنچه انسانها را گرفتار می كند، آلودگى است؛ آلودگيهاى اخلاقى، آلودگي هاى ناشى از شهوت و غضب ، آلودگيهاى ناشى از حرص و بخل و ديگر ذمائم اخلاقى. انسانها و افرادى از بشر، با همين اخلاق پليد، دنيا را تيره و تار كرده، روى زمين را آلوده ساخته و نعمتهاى خدا را كفران نموده اند.
در نظام جمهورى اسلامى - كه نظام الهى و حكومت قرآنى است - انسانها بهتر از ديگر نظامها می توانند طهارت خود را تأمين كنند. اين را قدر بدانيد. امروز جهان بشريّت، به پيام تطهير و تزكيه شما احتياج دارد. اين ظلم و زورگويى و تبعيضى كه در سطح جهان است، اين تيره روزى انسانها در بسيارى از كشورها، اين سردرگمى جوانان در كشورهاى پيشرفته ى دنيا، اين روابط نامناسب زن و مرد، اين آلودگي هاى شهوانى، اين آلودگي هاى سياسى و اين آلودگي هاى مالى، بر اثر آن است كه انسانها در صدد تطهير و تزكيه خود برنيامده اند. قرآن، نداى تزكيه می دهد. پيامبر مقدّس اسلام، انسانها را تطهير می كند؛ هم با نمازش، هم با زكاتش، هم با روزه گرفتنش و هم با عيد فطرش.
در نظام اسلامى، اين فرصت براى همه هست. جوانان عزيز من! پسران و دخترانى كه دوران پاكيزگى و نورانيّت دلها و جانها را می گذرانيد! شما بيش از ديگران بايد قدر دان اين طهارت باشيد و آن را حفظ كنيد. كشور شما به فضل پروردگار و به بركت همين طهارت است كه آباد و آزاد خواهد شد، توسعه پيدا خواهد كرد، ويرانيهايش از بين خواهد رفت و فقر و تبعيض و بدبختى و ناملايم هاى گوناگون زندگى در آن، محو خواهد شد.
همه بايد به سمت خدا حركت كنند، دست را به سوى خدا دراز كنند، از او كمك بخواهند، سعى كنند كه دامان خود را پاك نگهدارند و از آلودگي ها پرهيز نمايند. آن كسانى كه در مسائل مالى اشتغال دارند، در خطر آلودگى مالى هستند. آن كسانى كه در كارهاى سياسى و اجتماعى مشغول كارند، در خطر آلودگيهاى آن چنانى هستند.آن كسانى كه در معرض شهوات قرار دارند، در خطر آلودگيهاى جنسى و شهوانى هستند. آن كسانى كه زيردستانى دارند، در خطر آلودگى به ظلم و ستم هستند. آن كسانى كه كارى در دست آنهاست، در خطر آلودگى به خيانت در كار هستند.
همه بايد مراقب باشند. همه بايد مواظب اعمال خود باشند و اين مراقبت، همان تقواست كه در نماز عيد فطر، ما مأمور شده ايم كه خودمان و مستمعمان را امر به تقوا كنيم.
پروردگارا!توفيق تقوا و طهارت و تزكيه و عمل به فرايض و پيمودن صراط مستقيم را به همه ما عنايت فرما.
بسم اللَّه الرحمن الرحيم
والعصر.انّ الانسان لفى خسر. الاّ الّذين امنوا و عملوا الصّالحات و تواصوا بالحقّ و تواصوا بالصّبر.(4)
بسم اللَّه الرّحمن الرّحيم
الحمدللَّه ربّ العالمين. و الصّلاة و السّلام على سيّدنا و نبيّنا ابی القاسم المصطفى محمّد و على آله الأطيبين الأطهرين المنتجبين؛ الهداة المهديّين المعصومين. سيّما على اميرالمؤمنين و صدّيقة الطّاهرة سيّدة نساء العالمين و الحسن و الحسين سبطى الرّحمة و امامى الهدى و علی بن الحسين زين العابدين و محمّدبن على و جعفربن محمّد و موسى بن جعفر و علىّ بن موسى و محمّدبن علىّ و علىّ بن محمّد و الحسن بن علىّ و الخلف القائم المهدى حججك على عبادك و أمنائك فى بلادك و صلّ على ائمّة المسلمين و حماة المستضعفين و هداة المؤمنين.
اوصيكم عباداللَّه بتقوى اللَّه.
آن چيزى كه در عرصه عالمِ اسلام چشمگير است، در درجه اوّل اين است كه با گذشت هجده سال از پيروزى انقلاب اسلامى و در حالى كه دشمنان اين انقلاب و برنامه ريزانِ بر ضدّ آن، انتظار داشتند كه به مرور، ياد اين انقلاب در سطح عالم كمرنگ شود و به فراموشى گرايد؛ على رغم ميل آنها و بر خلاف نظرشان، روز به روز توجّه به اين انقلاب و اثر بزرگ تاريخى بی نظير آن - يعنى بيدارى اسلامى در كشورهاى اسلامى - عميقتر می شود و اين خود يكى از معجزات اسلام و انقلاب است.
البته نقش اوّل در اين توجّه عمومى عالم را شما ملت بزرگ ايران داريد. من لازم است به عنوان شكرگزارى از خداوند و از شما مردم، اين مطلب را عرض كنم. همه تلاش دشمن اين بود كه مردم را از عرصه عظيم انقلاب خارج كند. پاسخ شما مردم، آن چنان بوده است كه در همه سالهايى كه بر اين انقلاب می گذرد، در ميدانهايى كه بايد حضور مردم در آن آشكار شود، پاسخ شما به استكبار جهانى، كوبنده تر و صريح تر و قاطع تر بوده است. يك نمونه، اجتماع عظيم شما در روز جمعه آخر ماه مبارك رمضان امسال - روز قدس - بود. عجيب است كه سال هجدهم از اعلام روز قدس، مردم بيشتر ازسال هفدهم شركت می كنند. سال هفدهم، بيشتر از سال شانزدهم شركت می كنند. اين، چه حركت و چه همّت و چه لطفى از طرف پروردگار عالم به اين ملت بزرگ است!
اجتماعات شما، اجتماع امروز شما در اين عرصه عبادت در روز عيد فطر، بی نظير است. من به جرأت می توانم بگويم كه چنين نماز عيد فطرى، در هيچ جاى دنياى اسلام تشكيل نمی شود.می توانم بگويم كه در هيچ جاى دنيا، اين همه جوان در مراسم مذهبى و اسلامى، با اين تراكم و شور و شوق شركت نمی كنند. عزيزان من! البته اين را هم بدانيد كه امروز به بركت انقلاب و جوانان و به بركت حضور شما، تقريباً در همه جاى دنياى اسلام، اقبال جوانان به دين و مراسم دينى،بيش از پانزده سال و بيست سال قبل است.
فردا هم روز بيست و دوم بهمن است؛ باز هم همين نمايش عظيم قدرت انقلاب و قدرت ملت ايران در مقابل چشم بينندگان و تحليلگران و مفسّران جهانى قرار خواهد گرفت. البته اين را در تبليغاتِ خود نمی گويند. در راديوها طور ديگرى حرف می زنند؛ اما خودشان می دانند كه چه خبر است. اگر چشمهاى سرشار از دشمنى و عداوت نسبت به اين انقلاب و اين ملت، اجتماع عظيم روز قدس را نمی ديدند و آن دلهاى پركينه، خشمگين نمی شدند، نمی رفتند در خبرگزاريها و تلكسهاى بين المللى اعلان كنند كه جمهورى اسلامى براى مراسم روز قدس، عدّه اى را با اتوبوس آورده است! حال كه ملت ايران اينها را می شنود، وزن و ارزش تبليغات جهانى عليه انقلاب، براى او روشن می شود.
آيا اين اجتماع عظيم ميليونى در روز قدس، عبارت از جمعيت اتوبوسى بود كه دولت، مردم را آن جا جمع كرده بود؟! ببينيد، چقدر دلهايشان از حقد و كينه پُر است! اگر نبينند، اگر خشمگين نشوند، اين عكس العمل را نشان نمی دهند. اين خبرهاى دروغ، عكس العمل خشم و كينه آنها از حضور شماست. به فضل پروردگار، به كمك الهى و بادست قدرت خداوند، فردا هم يك بار ديگر چشمهاى پربغض و دلهاى پركين نسبت به اين انقلاب، دچار ناراحتى خواهد شد و خواهد لرزيد.
اما به موازات اين بيدارى و عشق عمومى ملتها به انقلاب و به ملت انقلابى ايران، توطئه دشمن هم روز به روز بيشتر شده است؛ البته بى فايده. اگر بنا بود كه توطئه دشمن اثر كند، بايد اثر می كرد. می بينيد كه به فضل پروردگار، توطئه دشمن نتوانسته است مقصود آنها را برآورده كند؛ اما به هر حال توطئه می كند. يكى از توطئه هاى آنها، ايجاد اختلاف بين كشورهاى اسلامى است. يكى از توطئه هاى آنها، سرگرم كردن بسيارى از دولتها به چيزهاى حقير و كوچك و غافل كردن آنها از چيزهاى عظيم و مهم است. ايجاد بهانه هايى براى بگو مگو ميان كشورهاى اسلامى، براى اين كه بتوانند دشمنيهاى دنياى اسلام را از صهيونيستها - كه دشمن حقيقى جهان اسلامند - منحرف كنند. در همه جاى دنياى اسلام، اين كارها را می كنند؛ مخصوص منطقه ما هم نيست. البته در منطقه ما، اين معنا شدّت بيشترى دارد.
از روز اوّل انقلاب، تلاش تبليغاتچيها و سياستبازهاى استكبار، آن بوده است كه كشورهاى حاشيه خليج فارس را از جمهورى اسلامى بترساند؛ براى اين كه بتواند به آنها سلاح بفروشد؛ براى اين كه بتواند در آن جابراى خود، حضور نظامى تأمين كند. من نمی دانم آيا وقت آن نرسيده است كه دلها و ذهنهايى در اين كشورها به خود آيند و بفهمند كه امريكا خير آنها را نمی خواهد؛ بفهمند كه امريكا و تبليغات چي هاى صهيونيست در همه جاى دنيا - كه طرف خطابشان آنها هستند - نيّتشان اين است كه به خليج فارس بيايند و حضور نظامى پيدا كنند و منافع اقتصادى نامشروع براى خودشان تأمين نمايند و البته اگر بتوانند، فشارى بر جمهورى اسلامى و ملت ايران باشند؟
بارها دولت، ملت، و همه مسؤولان اعلان كرده اند كه جمهورى اسلامى نسبت به كشورهاى همسايه، هيچ گونه نظر تعرّض آميزى ندارد. از اوّل انقلاب هم، اين ثابت شده است. هجده سال از انقلاب می گذرد، ما تا به حال به چه كسى حمله كرده ايم؟ ما كدام تير را به طرف مرزهاى همسايه پرتاب كرده ايم؟ به طرف ما تيرها پرتاب شد، امّا در اين مدّت، ما جز دفاع از خودمان، هيچ كارى نكرده ايم.
با اين كه كشور ايران، كشور بزرگى است و ملت ايران، ملت نيرومندى است - اين را همه هم می دانند و پى برده اند كه هيچ كدام از كشورهاى همسايه ايران، حتى با كمك ديگران نمی توانند اين ملت بزرگ و اين كشور نيرومند و پهناور را تحت تأثير فشارهاى خودشان قرار دهند و هر كس جلو بيايد و تعرّض كند، خودش تو دهنى می خورد - با وجود اين، ملت و دولت و ارتش و نيروهاى مسلّح جمهورى اسلامى، هرگز مقاصد توسعه طلبانه و متجاوزانه نداشته اند، باز هم ندارند و بعد از اين هم نخواهند داشت. توسعه طلبى، مطابق با جهان بينى ما هم نيست. سياست اسلامى ما، مطلقاً با توسعه طلبى و تجاوز و اين چيزهايى كه متعلّق به طواغيت است، سر و كارى ندارد. البته ما به امنيت خودمان و به امنيت منطقه، خيلى اهميت می دهيم.
همه توجّه كنند كه منطقه خليج فارس، منطقه حسّاسى است. مراقب باشيد، دشمنانى كه از بيرون اين منطقه، به عنوان دوستى با اين كشورها به اين منطقه می آيند، اين منطقه را ناامن نكنند. اين نكته را بايد همه متوجّه و ملتفت باشند. اگر خداى نكرده اين منطقه ناامن شود، بيشترين ضرر به كسانى خواهد خورد كه مايه اين ناامنى شده اند و زمينه اين ناامنى را فراهم كرده اند. بيشترين خسارت به آن كشورهايى وارد خواهد آمد كه ثروتشان، كشورشان و سرزمينشان را در اختيار متجاوزانِ بيگانه گذاشته اند.
البته ما اميدواريم چنين وضعى پيش نيايد و به فضل پروردگار ان شاءاللَّه پيش نخواهد آمد؛ اما اگر خداى نكرده يكى از بيگانگانى كه در خليج فارس حضور پيدا كرده است، ديوانگی اى كند و اين منطقه را با حركت نسنجيده اى ناامن نمايد، اوّلين كشورهايى كه اين آتش دامان آنها را خواهد گرفت، همان كشورهايى هستند كه زمينه چنين حضور نامشروعى را فراهم كرده اند.
خدا را سپاسگزاريم كه ملت ايران در ميدان سازندگى، با جديّت مشغول تلاش و حركت است. به فضل پروردگار، دولت، ملت، مسؤولان كشور، قوّه مجريه، قوّه مقننّه و قوه قضاييه، با برنامه ريزيهاى بلند مدّت و ميان مدّت، كارهاى خودشان را با دقت انجام می دهند. اين ملت، يك ملت زنده است. اين كشور، يك كشور زنده است. همه ملتهاى زنده دنيا، همين طورند كه كارهاى خودشان را بتدريج در طول چند سال سر و سامان می بخشند و اين كشور هم به سمت سر و سامان بخشيدن به كارهاى خود می رود.
به شما ملت عزيز عرض می كنم كه همين حضور در صحنه را حفظ كنيد، تا عزّت و اقتدار و قدرت مادّى و معنويتان محفوظ باشد. اين اتّفاق كلمه اى كه بحمداللَّه در ميان شما برقرار است و دشمن نتوانسته است آن را به هم بزند، حفظ كنيد، تا عزّت و اقتدار و آبرو و حيثيت شما در دنيا و تأثيرگذاريتان بر روى ملتهاى ديگر، به همين شدّت و قوّت و قدرت و عظمت، باقى بماند.
ان شاءاللَّه روح مطهّر امام عزيزمان از شما راضى است، ارواح طيّبه شهداى بزرگوار هم از شما راضى هستند. به فضل پروردگار، مشمول دعاى بقيةاللَّه الاعظم ارواحنا فداه قرار خواهيد داشت و قرار خواهيد گرفت.
بسم اللَّه الرحمن الرحيم.
انّا اعطيناك الكوثر. فصل لربك وانحر. ان شانئك هوالابتر.(5)
والسّلام عليكم و رحمةاللَّه و بركاته
1) اعلى: 14
2) شمس: 9
3) توبه: 103
4) عصر: 4 - 1
5) كوثر: 3 - 1