حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی امروز در دیدار رئیس و نمایندگان مجلس خبرگان، این مجلس را دارای جایگاه بسیار با اهمیت و مایه اطمینان مردم و نظام اسلامی دانستند و با یاداوری مبانی و اصول انقلاب اسلامی بعنوان شاخص های اصلی حرکت در مسیر صحیح، تاکید کردند: یکی از وظایف مهم مجلس خبرگان، حفظ و تقویت مبانی، شعارهای بنیادین و جهت گیریهای اصلی نظام است.
ایشان، شأن و جایگاه دینی و علمی نمایندگان خبرگان و معیارهای عضویت افراد در این مجلس را از جمله دلایل اهمیت بالای مجلس خبرگان برشمردند و افزودند: وظایف این مجلس نیز که عبارت از تعیین رهبر و رصدِ دائمیِ شرایط رهبری است یکی دیگر از دلایل جایگاه رفیع این مجلس است و بر همین اساس مجلس خبرگان یک مجلس بُنبست شکن در نظام اسلامی است.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به شکل قانونی و رسمی نظام اسلامی در چارچوب قانون اساسی افزودند: این شکل قانونی شامل بخشهای مختلف رسمی و قانونی نظام است و حداقلِ شرطِ حفظِ نظام اسلامی ، حفظ این شکل قانونی است اما این مسئله شرطِ لازم، ولی غیر کافی است.
حضرت آیت الله خامنه ای شرطِ کافی حفظِ نظام اسلامی را حفظ و تقویت محتوا و اصول اساسی نظام اسلامی برشمردند و خاطرنشان کردند: اگر به محتوا و اصول توجه نشود ممکن است در زیر پوستِ شکلِ رسمی نظام، تغییرات تدریجی و بی سر و صدایی اتفاق بیفتد و نظام اسلامی را به سمتِ انحراف بکشاند که در برخی مواقع، خواص هم متوجه این انحراف تدریجی نمی شوند.
ایشان شکلِ رسمی نظام اسلامی را بخش سخت افزاری نظام دانستند و افزودند: بخشهای نرم افزاری نظام اسلامی که در واقع همان جهت گیری های فکری، شاخص های اصلی و شعارهای بنیادین انقلاب است، مهمترین مسئله برای حفظ نظام است.
رهبر انقلاب اسلامی در تبیین شاخص های اصلی انقلاب اسلامی تاکید کردند : عدالتخواهی ، استقلال و آزادی به معنای حقیقی کلمه ، استکبار ستیزی و منفعل نشدن در مقابل دشمن ، مردم گرایی ، مستضعف نوازی و گرایش به طبقات محروم ، و پرهیز از اسراف و زندگی اشرافی گری جزو مبانی انقلاب اسلامی هستند که به هیچ وجه نباید تغییر کنند.
حضرت آیت الله خامنه ای ، اعتبار و اصالت این مبانی را به دلیل بر گرفته شدن آنها از متن قرآن و منطق اسلام دانستند و افزودند : دشمنان نظام اسلامی در طول 30 سال گذشته همواره تلاش کرده اند تا مبانی انقلاب اسلامی را زیر سوال ببرند و علت برخی مشکلات کشور را ، تأکید بر این اصول بدانند.
ایشان با اشاره به تبلیغات مستمر رسانه های بیگانه بر ضدِ دولت خاطر نشان کردند: این سیاست تبلیغی بیگانگان از ابتدای انقلاب اسلامی در مورد همه دولتها وجود داشته و در هر دولتی که احساس می کردند، بخشی از فعالیتهای آن منطبق با این اصول و مُغایر با خواسته های استکبار است، اقدام آن دولت را مورد حمله قرار می دادند و از طرف دیگر اگر یکی از کارهای دولت همسو با خواست استکبار بود، از آن تجلیل می کردند.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به اصل استکبار ستیزی و کوتاه نیامدن در مقابل دشمن افزودند: در مقابل دشمن مستکبر نباید کوتاه آمد بلکه باید نظام اسلامی به حدی از اقتدار، استحکام و مصونیت برسد که دشمنان احساس کنند کاری از دست آنها برنمی آید.
حضرت آيت الله خامنه اي با تاکید بر اینکه به هیچ وجه نباید اصول و گذشته انقلاب اسلامی را تخطئه کرد، خاطرنشان کردند: برخی تلاش دارند تا دهه اول انقلاب و مواضع امام خمینی(رض) را تخطئه کنند در حالیکه مواضع امام(ره) و جهت گیری نظام در دهه اول کاملاً درست بود و جهت گیری کنونی نظام اسلامی نیز همان جهت گیری های دههي اول انقلاب اسلامی است.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: نباید بگذاریم در هیچ نسلی، انحراف از مبانی انقلاب اسلامی بوجود آید و تنها راه آن هم برجسته کردن شاخص های اصلی نظام است.
حضرت آیت الله خامنه ای خاطر نشان کردند: باید به دستورات و احکام اسلام و مبانی انقلاب اسلامی بطور حقیقی اعتقاد داشت و ادبیات و گفتار خود را بگونه ای تنظيم کرد که حاکی از اعتقاد واقعی به این مسئله باشد چراکه حل مشکلات، در گروِ عمل به دستورات اسلام است.
ایشان افزودند : در این راه نباید نگران برخی القائات بود که تلاش دارند بگویند کشور در این مسیر منزوی خواهد شد زیرا منزوی شدن و یا نشدن ارتباط نزدیک با اقتدار کشور دارد.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به حرکت جدی علمی که در سالهای اخیر در کشور آغاز شده است، خاطر نشان کردند: امروز هیچ کار فنی پیچیده ای نیست که جوانان کشور از عهدهي آن برنیایند و این توانایی علمی یکی از عوامل اصلی اقتدار کشور است.
حضرت آیت الله خامنه ای ، اعتقاد عمیق مردم به اسلام و اتحاد میان طبقات مختلف جامعه را از جمله زمینه هایی دانستند که موجب مصونیت کشور می شود و در همین خصوص افزودند باید این عوامل و زمینه ها بیش از پیش ایجاد و تقویت شوند و یکی از مهمترین آنها حفظ وحدت میان مسئولان، مسئولان و مردم و همچنین آحاد مردم است.
ایشان همچنین مسئله اجتهاد و استفاده از آن در چارچوب تعریف صحیح را مهم دانستندو خاطرنشان کردند: اجتهاد به معنای به کارگیری فکر و اندیشه در چارچوب اصول، برای انعطاف در شرایط گوناگون است و نباید آن را با انفعال دربرابر دشمن اشتباه گرفت.
رهبر انقلاب اسلامی، سیاستهای کلی اصل 44 را نمونه ای از اجتهاد برشمردند و افزودند: سیاستهای اصل 44 یک اجتهاد صحیح شرعی بود که قانون هم اجازه آن را داده است و انشاء الله به بهترین وجه و بدون افراط و تفریط اجرا شود.
حضرت آیت الله خامنه ای همچنین در خصوص طرح تحول اقتصادی دولت افزودند: در مورد این طرح دیدگاههای مختلفی وجود دارد اما باید مراقب بود اظهارنظرها موجب ابهام آفرینی و اضطراب آفرینی در جامعه نشود.
ایشان با تاکید بر لزوم حرکت مجموعهي کشور در جهت واحد خاطرنشان کردند: در این مسیر اگر در میان جریانهای سیاسی، یکی از جریانها به اصول و مبانی انقلاب اسلامی نزدیک تر بود، باید آن جریان را تقویت و حمایت کرد.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به برخي كج فهمي ها و بدفهمي ها از دين، برخي مسایل فرقه گرایی و ادعاهای دروغین را در چارچوب سیاست دشمنان برای اختلاف در جامعه ارزیابی و تاکید کردند این ایجاد اختلاف همانند ایجاد اختلاف میان شیعه و سنی، ریشه استکباری دارد و راه مقابله با آن هم ایجاد جنجال نیست زیرا جنجال آفرینی به هدف دشمنان کمک می کند.
حضرت آیت الله خامنه ای با تاکید بر لزوم اتخاذ روشهای مدبرانه برای مقابله با فرقه سازیها وادعاهای دروغین افزودند: در مقابل چنین جریانهایی ضمن آنکه باید کار منطقی، عقلی ، و فکری مستقل انجام شود، دستگاههای مسئول نیز باید مراقب باشند.
حضرت آیت الله خامنه ای در پایان با تاکید بر اینکه امروز شعارها و اصول انقلاب اسلامی در سطوح مختلف جامعه مطرح است و باید قدر آن را دانست افزودند: در چنین شرایطی انسان الطاف و عنایات الهی را مشاهده می کند و همانگونه که امام خمینی (ره) در برهه ای از انقلاب فرمودند دست قدرت الهی پشت سر انقلاب اسلامی احساس میشود.
در این دیدار آیت الله هاشمی رفسنجانی رئیس مجلس خبرگان با اشاره به دستور کار نشست اخیر خبرگان گفت: در این نشست رئیس جمهور محترم گزارشی از طرح تحول اقتصادی بیان کرد و سئوالات و ابهامات نمایندگان نیز مطرح شد. وی افزود: اصل انجام چنین طرحی مورد توافق همه است و امیدواریم با اجرای خوب آن، مشکلات اقتصادی کشور حل شود. رئیس مجلس خبرگان همچنین با اشاره به گزارش دبیر شورایعالی امنیت ملی در نشست خبرگان تاکید کرد: نمایندگان از گزارش دبیر شورایعالی امنیت ملی در مورد موضوع هسته ای راضی بودند و آن را امیدوارکننده می دانستند.
آیت الله یزدی نایب رئیس مجلس خبرگان نیز گزارشی از مباحث مطرح شده در نشست اخیر خبرگان و محورهای اصلی آنها بیان کرد.