رهبر معظم انقلاب امروز در دیدار شورای عالی علمی و هیأت امنای مرکز دائرةالمعارف اسلامی؛ ایران را از قله های رفیع تاریخ فرهنگ بشری خواندند و افزودند: ایران و ایرانی مرکز جوشش و اعتلای فرهنگ اسلامی بوده اند بگونه ای که فرهنگ ملی ما همان فرهنگ دینی ماست و همه کشورهای اسلامی مدیون تلاش های فرهنگی تحقیقی ایرانیان هستند.
حضرت آیت الله خامنه ای تدوین دائرةالمعارف اسلامی را کاری بزرگ و کاملاً ضروری برشمردند و خاطرنشان کردند: این دائرةالمعارف در واقع ایرانی - اسلامی است چرا که این دو مقوله از یکدیگر تفکیک ناپذیرند.
رهبر معظم انقلاب با تشکر از تلاشهای آقای بجنوردی رئیس مرکز دائرةالمعارف و دیگر نخبگان و دست اندرکاران تدوین دائرةالمعارف افزودند: در این کار باید همه استانداردهای علمی در نظر گرفته شود و دائرةالمعارف بر »تولید - ابتکار و تألیفِ فرهیختگان و دانشمندان ایرانی« متکی باشد.
ایشان با اشاره به تسهیلاتی که رایانه و اینترنت در امر تحقیق و ارتباط با مراکز علمی جهان ایجاد کرده است افزودند: باید ضمن حمایت همه جانبه از استادان و دست اندرکاران تدوین دائرةالمعارف بگونه ای عمل کرد که حضور و شرکت در اینگونه کارها بعنوان یک ارزش واقعی شناخته شود و از شأن و اعتبار ویژه ای برخوردار گردد.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به لزوم تدوین دائرةالمعارف در رشته ها و زمینه های مختلف افزودند: همه مراکزی که در این راه حرکت می کنند باید ضمن همکاری متقابل با قدرت به راه خود ادامه دهند.
رهبر معظم انقلاب تدوین لغت نامه و فرهنگ نامه جامع و مدرن و ترجمه قوی و فاخر دائرةالمعارف به زبان های خارجی را از دیگر نیازهای فرهنگی دانستند و افزودند: ملت ایران شایستگی آن را دارد که در زمینه های فرهنگی در نقطه برتر جهان قرار گیرد.
در ابتدای این دیدار آقای بجنوردی رئیس مرکز دائرةالمعارف اسلامی با تشریح فعالیتهای این مرکز اعلام کرد تدوین دائرةالمعارف بزرگ اسلامی به دو زبان فارسی و عربی و با ترجمه انگلیسی - جغرافیای جامع ایران - تاریخ علم در ایران - دانشنامه سی جلدی ایران - دانشنامه فقه اسلامی و فرهنگنامه هفده جلدی کتابهای فارسی سراسر جهان از جمله کارهای در دست اجرای این مرکز است.
در این دیدار همچنین چند تن از دست اندرکاران مرکز دائرةالمعارف اسلامی دیدگاه های خود را درباره مسائل مربوط به دائرةالمعارف بیان کردند.
کاربر گرامی؛ لطفا قبل از تکمیل فرم، موارد زیر را مطالعه کنید:
- جهت مکاتبه با دفتر، از قسمت ارسال نامه استفاده نمایید.
- به منظور استفتاء یا ارسال سوال شرعی، از قسمت ارسال سوال شرعی استفاده نمایید.
- جهت ارایه انتقاد و پیشنهاد به سایت دفتر، از قسمت ارتباط با پایگاه استفاده نمایید.
- از فرم زیر فقط برای ارایه نظرات در مورد محتوای همین صفحه استفاده نمایید.
- مسوولیت ارسال اشتباه بر عهده ارسال کننده آن است.