حضرت آيتالله خامنهاي رهبر معظم انقلاب اسلامي امروز در آستانه ميلاد با سعادت حضرت امام حسن عسكري (ع) در ديدار علما، مسؤولان، كارگزاران و مديران نظام، تمام مسؤولان را به تقواي الهي و معنويت روزافزون دعوت كردند و با افشاي توطئه پيچيده و حساب شده دشمن براي اضمحلال نظام جمهوري اسلامي ايران تأكيد كردند: اصلاحات حقيقي، جزو ذات و هويت انقلاب است; اما دشمنان تلاش ميكنند در يك طرح دقيق و همهجانبه آمريكايي، با حمايت و هدايت اصلاحات مورد نظر خود، تجربه فروپاشي اتحاد جماهير شوروي را در اين كشور تكرار كنند كه البته واقعيات موجود در ايران و هوشياري مردم و مسؤولان، اين توطئه را نيز ناكام خواهد گذاشت.
مقام معظم رهبري با اشاره به اين كه اصلاحات، يك فريضه و حقيقتي ضروري است، افزودند: اصلاحات، جزو ذات و هويت ديني و انقلابي نظام به شمار ميرود و بيتوجهي به آن، فساد تدريجي و بيعدالتي روزافزون را به دنبال خواهد داشت; اما سؤال اساسي كه بايد هر غافلي را از خواب بيدار سازد و هر هوشمندي را به فكر وادارد، اين است كه چرا متكبران جهاني بويژه آمريكا و انگليس، يعني عاملان و حاميان اصلي 50 سال فساد و بيعدالتي و اختناق و بدبختي اين كشور در دوران پهلوي، از اصلاحات، حمايت ميكنند و به چه دليل تبليغات جهاني بر پيگيري شعار اصلاحات در ايران، متمركز شده است ؟
رهبر معظم انقلاب اسلامي در پاسخ به اين سؤال بسيار مهم و اساسي، به تجربهي غرب در فروپاشي برنامهريزيشدهي اتحاد جماهير شوروي اشاره كردند و افزودند: جمعبندي واقعيات موجود و تأمل در موضعگيريهاي آشكار و پنهان و تبليغات سيستم رسانهيي غرب نشان ميدهد كه با هدف اضمحلال نظام جمهوري اسلامي، يك طرح همهجانبهي آمريكايي كه در واقع بازسازيشدهي طرح فروپاشي شوروي سابق است، در دستور كار دشمنان ملت ايران قرار دارد و نظام سلطه جهاني تلاش ميكند با حمايت از اصلاحات مورد نظر خود، به نوعي شبيهسازي روند فروپاشي شوروي در ايران دست زند و اهداف ناكام گذشته را محقق سازد; اما اين توطئه نيز به دليل اشتباهات عميق و مستمر غربيها در درك واقعيات ايران، به جايي نخواهد رسيد.
ايشان با تشريح فعاليتهاي عمدتا رسانهاي آمريكا و كشورهاي اروپايي در روند فروپاشي اتحاد جماهير شوروي خاطرنشان كردند: در آن طرح برنامهريزي شده كه در اصل، بر تهاجم تبليغاتي و فرهنگي و عوامل سياسي، متكي بود، غربيها با "جهت دهي، هدايت و تشويق اصلاحطلبان مورد نظر خود"، فريب دادن و جلب اعتماد مسؤولان وقت شوروي، طرح شعارهاي به اصطلاح فضاشكن، پشتيباني از تكثر روزنامهها و آزادي بيان غربي و رواج سمبلها و نمادهاي فرهنگ غرب در داخل شوروي طرح خود را مرحله به مرحله به پيش بردند و با برجسته كردن عناصر تندرو به ظاهر اصلاحطلب، كنترل و مديريت اصلاحات را عملا در دست خود گرفتند و با شتاب بخشيدن به روند تحولات مورد نظر غرب، سر انجام ابر قدرت شرق را در ظرف چند سال مضمحل كردند.
مقام معظم رهبري با اشاره به اين كه هدف غربيها در حمايت از اصلاحات در ايران بازگرداندن جامعه ايران به دوران وابسته رژيم پهلوي است به تبيين تفاوتهاي موجود در ايران و شوروي سابق پرداختند و افزودند: اولين تفاوت مهم به تفاوتهاي رياست جمهوري اسلامي ايران و آخرين رئيس جمهور شوروي سابق باز ميگردد و آن اين است كه رئيس جمهوري اسلامي ايران، سيدي شريف، مؤمن، دلباخته اسلام و انقلاب، مريد امام و با تمام وجود معتقد به نظام اسلامي است و حتي عدهيي از غربيها كه در خوابهاي خوش خود او را جور ديگري تحليل ميكردند، اكنون ميگويند كه آقاي خاتمي نيز مثل بقيهي مسؤولان نظام اسلامي، جزو اصولگرايان است كه اتفاقا در اين مورد درست ميگويند.
حضرت آيتالله خامنهاي تفاوت اسلام و ماركسيسم را دومين عامل ناكامي طرح آمريكايي فروپاشي نظام اسلامي برشمردند و خاطرنشان كردند: اسلام در ايران، رمز و سمبل هويت، افتخار، عشق و ايمان ملت است و مردم سرافراز ايران براي ياري دين خدا، عزيزترين فرزندان خود را قرباني ميكنند، در حالي كه ماركسيسم در شوروي سابق، حتي عقيدهي قلبي اعضاي حزب كمونيست نيز به شمار نميرفت.
رهبر معظم انقلاب اسلامي سومين تفاوت عمدهي ايران و شوروي سابق را تفاوت اساسي نظام اسلامي و نظام كمونيستي ارزيابي كردند و افزودند: نظام اسلامي حقيقتا متكي بر مردم است و ملت با مسؤولان نظام، رابطهيي عاطفي و قلبي دارند. بنا بر اين، اين نظام جوان، پرنشاط، انعطافپذير و بالنده اصولا با ديكتاتوري شكننده پرولتاريا و سيستم استاليني قابل مقايسه نيست.
ايشان ساختار يكپارچهي سرزمين ايران و وحدت ديني و تاريخي ملت ايران را در مقايسه با وحدت مكانيكي و ظاهري سرزمينهاي تشكيلدهندهي اتحاد جماهير شوروي ، داراي استحكام و قوام بينظيري خواندند و تأكيد كردند: بر خلاف تصور غربيها، اين عامل نيز در شكست طرح بازسازيشدهي فروپاشي شوروي در ايران، نقش اساسي ايفا ميكند.
حضرت آيتالله خامنهاي در ادامه تبيين دقيق علل ناكامي محتوم طرح آمريكايي تكرار تجربهي فروپاشي شوروي در ايران، به نقش بيبديل رهبري ديني در نظام پرداختند و افزودند: بر خلاف نظام شوروي سابق، در نظام اسلامي رهبري يك شخص نيست بلكه يك آبرو و حقيقتي برگرفته از ايمان و محبت و عشق و عاطفه مردم است، بگونهيي كه حتي امام راحل عظيمالشأن نيز حاضر بود همهي هستي و آبروي خود را براي حفظ جايگاه رفيع رهبري ديني در نظام اسلامي فدا كند و بنده بر اين اساس، آمادهام جان و آبروي خود را براي حفظ اسلام، انقلاب و نظام فدا سازم. رهبري، در نظام اسلامي مسؤوليت سنگين حفظ نظام و انقلاب را بر عهده دارد و هر جا احساس كند يك بخش از نظام با اسلام و انقلاب ناهماهنگ است، به وظيفهي خود عمل خواهد كرد; در حالي كه شوروي سابق از اين ويژگي محروم بود وگر نه نقشهي غرب در فروپاشي آن كشور ناكام ميماند.
ايشان در جمعبندي اين بخش از سخنان خود تأكيد كردند: بنا بر اين مجموعه تفاوتهاي اساسي موجود در ايران و شوروي سابق، باعث ميشود كه طرح آمريكايي فروپاشي نظام اسلامي به سبك و سياق اضمحلال شوروي سابق، بينتيجه و ناكام بماند.
مقام معظم رهبري در ادامه بحث در مورد اصلاحات حقيقي به ضرورت تعريف اصلاحات و تبيين دقيق و روشن اهداف آن اشاره كردند و افزودند: بايد مفهوم اصلاحات هم براي مسؤولان و هم براي مردم كاملا توصيف و ترسيم شود تا اولا هر كس نتواند به ميل خود اصلاحات را تبليغ كند و ثانيا، براي همگان مشخص باشد كه كشور و جامعه، چه اهداف اصلاحي را دنبال خواهند كرد و به كدام سمت و سو حركت ميكنند.
رهبر معظم انقلاب اسلامي با ابراز خرسندي از تأكيد رئيس جمهور بر "اصلاحات اسلامي و انقلابي و حركت براي تحقق جامعه آرماني مدينهالنبي"، افزودند: بايد در اين زمينه تعاريف دقيقتري ارائه گردد تا جلوي تأثيرپذيري خودآگاه يا ناخودآگاه از الگوهاي بيگانه نيز گرفته شود كه براي اين كار مجموعهاي از مسؤولان دولت، دستگاه قضايي و مجلس ميتوانند به همفكري و تعامل بپردازند.
حضرت آيتالله خامنهاي هدايت اصلاحات از مركزي مقتدر و خويشتندار و هوشيار را لازمهي حركت اصولي و صحيح در اين مسير برشمردند و افزودند: اين مركز هوشمند بايد شتاب اصلاحات را تنظيم كند، چرا كه اگر حركت اصلاحات دچار شتاب بيهوده شود، به نتايج انحرافي منجر خواهد شد.
مقام معظم رهبري با اشاره به حساسيت نقش رسانهها و روزنامهها در جهت دهي و شتاب بخشيدن به اصلاحات حقيقي يا انحرافي افزودند: اين بحث به مقولهي آزادي بيان باز نميگردد، چرا كه آزادي از مهمترين دغدغههاي مسؤولان نظام اسلامي است; اما سمپاشي و گمراهسازي و منحرف ساختن اصلاحات آن هم در موقعيت حساس امروز كشور ممنوع است و ما نميتوانيم اجازه دهيم به اسم دفاع از آزادي از شيوههاي مورد نظر دشمن براي ايجاد انحراف در اصلاحات، در كشور استفاده شود.
ايشان با تأكيد بر اين كه نه تنها قوه قضاييه بلكه همهي مسؤولان نظام بايد به سوءاستفاده كنندگان از آزادي در مطبوعات معترض باشند، خاطر نشان كردند هيچ مسؤولي نبايد اجازه دهد اهداف دشمن در برخي از مطبوعات در قالب آزادي بيان و اصلاحات دنبال شود.
مقام معظم رهبري در ادامه سخنان خود در مورد ضرورتهاي اصلاحات، قانون اساسي را تجسم اسلام و ميثاق بزرگ ملي، ديني و انقلابي خواندند و تأكيد كردند، در قانون اساسي حاكميت اسلام بر تمام قوانين تصريح شده است و بايد ضمن توجه كامل به همه اصول قانون اساسي ساختار اين قانون به طور دقيق در همهي امور و تمامي ابعاد حفظ شود.
حضرت آيتالله خامنهاي عناصر تندرو را جاده صاف كن دشمن خواندند و با تأكيد بر لزوم مقابله جدي با هرگونه تندروي گفتند: نبايد اجازه داد عناصر جاهطلب فريب خوردهي مغرض يا غافل يك حركت صحيح را از تعادل خارج كنند و به مرحله تعارض برسانند، ايشان هماهنگي حركت اصلاحات در بخشهاي مختلف را ضروري دانستند و خاطر نشان كردند در برخي از بخشها نظير اقتصاد و عدالت اجتماعي اصلاحات ذاتا كندتر از ديگر بخشها به پيش ميرود و اگر ديگر بخشها با سرعت اصلاحات در اين گونه بخشها هماهنگ نشوند، مشكلات فراواني براي جامعه پيش خواهد آمد.
حضرت آيتالله خامنهاي مقابله جدي با دخالت بيگانگان و بياعتمادي به دشمنان را در روند كلي اصلاحات مؤثر و مهم توصيف كردند و با اشاره به برخي تلاشها براي تحريك انگيزههاي قومي تأكيد كردند همهي اقوام ايراني دلبسته عزت و سربلندي ايران و انقلابند ، اما دشمن مشغول تحريك است و بايد اين مسأله را جدي گرفت.
مقام معظم رهبري با اشاره به همزيستي پيروان اديان مختلف در ايران گفتند: دولت اسلامي وظايف خود را در مورد پيروان همهي اديان الهي به طور كامل انجام خواهد داد و اقليتهاي مذهبي نيز همچنان كه اخيرا نشان دادند در برابر تبليغات دشمنان هوشيار و آگاهند.
رهبر معظم انقلاب اسلامي در بخش ديگري از سخنانشان فريضهي امر به معروف و نهي از منكر را مورد تأكيد فراوان قرار دادند و افزودند قوام و رشد و صلاح و كمال فرد و جامعه و نظام در گرو اجراي صحيح اين فريضهي الهي است و همهي آحاد مردم و تمامي مسؤولان در هر رده و مقام بايد خود را به اجراي امر به معروف و نهي از منكر متعهد بدانند.
مقام معظم رهبري ضمن دعوت همهي مسؤولان و كارگزاران نظام به تقواي الهي، خاطرنشان كردند ياد خدا اضطراب و تلاطم و غبار خودخواهي را از دلها ميزدايد و فضا را از همدلي و وحدت نوراني ميسازد كه اين امر بويژه در اوضاع كنوني كشور، بسيار مورد نياز جامعه و مسؤولان است.
رهبر معظم انقلاب اسلامي همچنين تأكيد كردند بايد خواستها و مسايل حقيقي و اصيل، محور گفتمان ملي قرار گيرد و ضمن پرهيز از بزرگ نمايي مسايل غير اصلي موضوعاتي نظير تقويت نظام، اصلاح كارها، گشودن گرهها و حل مشكلات، تبيين آرمانها و اهداف اسلام و انقلاب، استفاده از نيروي ابتكار و ايمان مردم و حركت به سوي اهداف عاليهي نظام به عنوان گفتمان ملي مطرح باشد.
در اين ديدار حجتالاسلام والمسلمين خاتمي رئيس جمهور از تشكيل چنين جلساتي در حضور مقام معظم رهبري به عنوان مجلس انس و الفت كارگزاران نظام اسلامي و علماي بزرگوار ياد كرد و با اشاره به نامگذاري امسال به نام سال اميرالمؤمنين حضرت علي (ع) به بيان ويژگيهاي آن حضرت پرداخت و گفت: اين شخصيت برجسته و انسان برتر براي همه بشريت بخصوص مسلمان و بويژه ملت شريف ايران كه نظام اسلامي را به رهبري امام خميني (ره) بنا نهاد، الگوي سعادت و رستگاري است.
رئيس جمهور افزود: برنامههاي دولت مبتني بر سامان دادن حقوق مردم و تأمين امنيت، بهبود معيشت مردم و پايدار كردن اهداف اساسي در قانون اساسي و در چارچوب سياستهاي كلي رهبري نظام است.
آقاي خاتمي با اشاره به آغاز اجراي برنامهي سوم توسعه آن را نتيجه بررسي نقاط ضعف و قوت دو برنامه قبلي دانست و با قدرداني از زحمات و تلاشها و موقعيتهاي آقاي هاشمي رفسنجاني در برنامهريزي دو برنامه قبلي توسعه به بيان گزارشي از عملكرد اقتصادي دولت پرداخت و گفت در اين برنامه سوم توسعه علاوه بر تكيه بر سياست تنش زدايي با حفظ اصول منابع زيرزمين به سوي توليد و اشتغال سوق داده شده كه لازمه تحقق اين اهداف سرمايهگذاري است كه فعاليتهاي اجتماعي نيز نياز به محيطي آرام دارد. رئيس جمهور با اشاره به محورهاي برنامه سوم جهت اصلاح ساختار اقتصادي و مديريتي كشور ، تسهيل ساز و كارهاي توليد، را در جامعه اميدواركننده خواند و افزود: كاهش نرخ تورم به كمترين نرخ در ده سال گذشته و تثبيت قيمت ارز از نشانههاي بهبود وضعيت اقتصادي است.
رئيس قوه مجريه ضمن تقدير از تلاشهاي مجلس پنجم بويژه آقاي ناطق نوري رياست آن مجلس، مجلس ششم را مجلسي آگاه، با تعهد و دلسوز براي ادامه خدمت به مردم دانست و تأكيد كرد: آنها با دانستن قدر اين مردم صبور و شكيبا كه مشكلات را تحمل ميكنند و درك موقعيت ممتاز ايران در تاريخ و جغرافياي بشري ميتوان به آينده درخشان اميدوار بود. آقاي خاتمي با تأكيد بر اين كه بايد با حفظ هوشياري و با شعار اصلاح و مدارا به سوي آيندهاي بهتر حركت كرد، از رشد و بلوغ مراكز دانشگاهي در حفظ آرامش و دوري از خشونتطلبي در سالگرد حادثه حمله به كوي دانشگاه قدرداني نمود و تأكيد كرد: البته دستهاي ناپاك و دلهاي بيماري وجود دارند كه از موقعيتها سوء استفاده و برخي اوقات نيز موقعيتسازي ميكنند كه اين امواج كوچك در مقابل موج بزرگ مردم تاب مقاومت ندارد.
رئيس شوراي عالي امنيت ملي با تأكيد بر لزوم جداسازي مرزها گفت: برخي انحرافها، و شعارهاي انحرافي و حركتهاي تخريبي به مردم و جامعه دانشگاهي ارتباطي ندارد و بايد با اين حركات آشوبطلبانه به شدت مقابله كرد. رئيس جمهور با تقدير از نيروهاي انتظامي و امنيتي در مقابله با آشوبطلبان، بر لزوم هوشياري مردم بويژه گروههاي سياسي تأكيد كرد و افزود: گروهها بايد از تخريب يكديگر و مچگيري دست بردارند و با بحثهاي منطقي و انتقادهاي سازنده و در چارچوب قانون در ايجاد فضايي آرام و به دور از تنش و پيشرفت كشور تلاش نمايند.
آقاي خاتمي تأكيد كرد: گروههاي سياسي بايد نشان دهند كه نشانههاي مردمي كه از آن دم ميزنند در آنها وجود دارد و همه بايد در جهت برآورده كردن خواستهاي رهبري نظام ، و ملت كه به دين خود پايبند است، حركت كنيم و داور نهايي را قانون اساسي كه خون بهاي ملت است، قرار دهيم.
در پايان اين ديدار نماز جماعت ظهر و عصر به امامت حضرت آيتالله خامنهاي اقامه شد.
مقام معظم رهبري با اشاره به اين كه اصلاحات، يك فريضه و حقيقتي ضروري است، افزودند: اصلاحات، جزو ذات و هويت ديني و انقلابي نظام به شمار ميرود و بيتوجهي به آن، فساد تدريجي و بيعدالتي روزافزون را به دنبال خواهد داشت; اما سؤال اساسي كه بايد هر غافلي را از خواب بيدار سازد و هر هوشمندي را به فكر وادارد، اين است كه چرا متكبران جهاني بويژه آمريكا و انگليس، يعني عاملان و حاميان اصلي 50 سال فساد و بيعدالتي و اختناق و بدبختي اين كشور در دوران پهلوي، از اصلاحات، حمايت ميكنند و به چه دليل تبليغات جهاني بر پيگيري شعار اصلاحات در ايران، متمركز شده است ؟
رهبر معظم انقلاب اسلامي در پاسخ به اين سؤال بسيار مهم و اساسي، به تجربهي غرب در فروپاشي برنامهريزيشدهي اتحاد جماهير شوروي اشاره كردند و افزودند: جمعبندي واقعيات موجود و تأمل در موضعگيريهاي آشكار و پنهان و تبليغات سيستم رسانهيي غرب نشان ميدهد كه با هدف اضمحلال نظام جمهوري اسلامي، يك طرح همهجانبهي آمريكايي كه در واقع بازسازيشدهي طرح فروپاشي شوروي سابق است، در دستور كار دشمنان ملت ايران قرار دارد و نظام سلطه جهاني تلاش ميكند با حمايت از اصلاحات مورد نظر خود، به نوعي شبيهسازي روند فروپاشي شوروي در ايران دست زند و اهداف ناكام گذشته را محقق سازد; اما اين توطئه نيز به دليل اشتباهات عميق و مستمر غربيها در درك واقعيات ايران، به جايي نخواهد رسيد.
ايشان با تشريح فعاليتهاي عمدتا رسانهاي آمريكا و كشورهاي اروپايي در روند فروپاشي اتحاد جماهير شوروي خاطرنشان كردند: در آن طرح برنامهريزي شده كه در اصل، بر تهاجم تبليغاتي و فرهنگي و عوامل سياسي، متكي بود، غربيها با "جهت دهي، هدايت و تشويق اصلاحطلبان مورد نظر خود"، فريب دادن و جلب اعتماد مسؤولان وقت شوروي، طرح شعارهاي به اصطلاح فضاشكن، پشتيباني از تكثر روزنامهها و آزادي بيان غربي و رواج سمبلها و نمادهاي فرهنگ غرب در داخل شوروي طرح خود را مرحله به مرحله به پيش بردند و با برجسته كردن عناصر تندرو به ظاهر اصلاحطلب، كنترل و مديريت اصلاحات را عملا در دست خود گرفتند و با شتاب بخشيدن به روند تحولات مورد نظر غرب، سر انجام ابر قدرت شرق را در ظرف چند سال مضمحل كردند.
مقام معظم رهبري با اشاره به اين كه هدف غربيها در حمايت از اصلاحات در ايران بازگرداندن جامعه ايران به دوران وابسته رژيم پهلوي است به تبيين تفاوتهاي موجود در ايران و شوروي سابق پرداختند و افزودند: اولين تفاوت مهم به تفاوتهاي رياست جمهوري اسلامي ايران و آخرين رئيس جمهور شوروي سابق باز ميگردد و آن اين است كه رئيس جمهوري اسلامي ايران، سيدي شريف، مؤمن، دلباخته اسلام و انقلاب، مريد امام و با تمام وجود معتقد به نظام اسلامي است و حتي عدهيي از غربيها كه در خوابهاي خوش خود او را جور ديگري تحليل ميكردند، اكنون ميگويند كه آقاي خاتمي نيز مثل بقيهي مسؤولان نظام اسلامي، جزو اصولگرايان است كه اتفاقا در اين مورد درست ميگويند.
حضرت آيتالله خامنهاي تفاوت اسلام و ماركسيسم را دومين عامل ناكامي طرح آمريكايي فروپاشي نظام اسلامي برشمردند و خاطرنشان كردند: اسلام در ايران، رمز و سمبل هويت، افتخار، عشق و ايمان ملت است و مردم سرافراز ايران براي ياري دين خدا، عزيزترين فرزندان خود را قرباني ميكنند، در حالي كه ماركسيسم در شوروي سابق، حتي عقيدهي قلبي اعضاي حزب كمونيست نيز به شمار نميرفت.
رهبر معظم انقلاب اسلامي سومين تفاوت عمدهي ايران و شوروي سابق را تفاوت اساسي نظام اسلامي و نظام كمونيستي ارزيابي كردند و افزودند: نظام اسلامي حقيقتا متكي بر مردم است و ملت با مسؤولان نظام، رابطهيي عاطفي و قلبي دارند. بنا بر اين، اين نظام جوان، پرنشاط، انعطافپذير و بالنده اصولا با ديكتاتوري شكننده پرولتاريا و سيستم استاليني قابل مقايسه نيست.
ايشان ساختار يكپارچهي سرزمين ايران و وحدت ديني و تاريخي ملت ايران را در مقايسه با وحدت مكانيكي و ظاهري سرزمينهاي تشكيلدهندهي اتحاد جماهير شوروي ، داراي استحكام و قوام بينظيري خواندند و تأكيد كردند: بر خلاف تصور غربيها، اين عامل نيز در شكست طرح بازسازيشدهي فروپاشي شوروي در ايران، نقش اساسي ايفا ميكند.
حضرت آيتالله خامنهاي در ادامه تبيين دقيق علل ناكامي محتوم طرح آمريكايي تكرار تجربهي فروپاشي شوروي در ايران، به نقش بيبديل رهبري ديني در نظام پرداختند و افزودند: بر خلاف نظام شوروي سابق، در نظام اسلامي رهبري يك شخص نيست بلكه يك آبرو و حقيقتي برگرفته از ايمان و محبت و عشق و عاطفه مردم است، بگونهيي كه حتي امام راحل عظيمالشأن نيز حاضر بود همهي هستي و آبروي خود را براي حفظ جايگاه رفيع رهبري ديني در نظام اسلامي فدا كند و بنده بر اين اساس، آمادهام جان و آبروي خود را براي حفظ اسلام، انقلاب و نظام فدا سازم. رهبري، در نظام اسلامي مسؤوليت سنگين حفظ نظام و انقلاب را بر عهده دارد و هر جا احساس كند يك بخش از نظام با اسلام و انقلاب ناهماهنگ است، به وظيفهي خود عمل خواهد كرد; در حالي كه شوروي سابق از اين ويژگي محروم بود وگر نه نقشهي غرب در فروپاشي آن كشور ناكام ميماند.
ايشان در جمعبندي اين بخش از سخنان خود تأكيد كردند: بنا بر اين مجموعه تفاوتهاي اساسي موجود در ايران و شوروي سابق، باعث ميشود كه طرح آمريكايي فروپاشي نظام اسلامي به سبك و سياق اضمحلال شوروي سابق، بينتيجه و ناكام بماند.
مقام معظم رهبري در ادامه بحث در مورد اصلاحات حقيقي به ضرورت تعريف اصلاحات و تبيين دقيق و روشن اهداف آن اشاره كردند و افزودند: بايد مفهوم اصلاحات هم براي مسؤولان و هم براي مردم كاملا توصيف و ترسيم شود تا اولا هر كس نتواند به ميل خود اصلاحات را تبليغ كند و ثانيا، براي همگان مشخص باشد كه كشور و جامعه، چه اهداف اصلاحي را دنبال خواهند كرد و به كدام سمت و سو حركت ميكنند.
رهبر معظم انقلاب اسلامي با ابراز خرسندي از تأكيد رئيس جمهور بر "اصلاحات اسلامي و انقلابي و حركت براي تحقق جامعه آرماني مدينهالنبي"، افزودند: بايد در اين زمينه تعاريف دقيقتري ارائه گردد تا جلوي تأثيرپذيري خودآگاه يا ناخودآگاه از الگوهاي بيگانه نيز گرفته شود كه براي اين كار مجموعهاي از مسؤولان دولت، دستگاه قضايي و مجلس ميتوانند به همفكري و تعامل بپردازند.
حضرت آيتالله خامنهاي هدايت اصلاحات از مركزي مقتدر و خويشتندار و هوشيار را لازمهي حركت اصولي و صحيح در اين مسير برشمردند و افزودند: اين مركز هوشمند بايد شتاب اصلاحات را تنظيم كند، چرا كه اگر حركت اصلاحات دچار شتاب بيهوده شود، به نتايج انحرافي منجر خواهد شد.
مقام معظم رهبري با اشاره به حساسيت نقش رسانهها و روزنامهها در جهت دهي و شتاب بخشيدن به اصلاحات حقيقي يا انحرافي افزودند: اين بحث به مقولهي آزادي بيان باز نميگردد، چرا كه آزادي از مهمترين دغدغههاي مسؤولان نظام اسلامي است; اما سمپاشي و گمراهسازي و منحرف ساختن اصلاحات آن هم در موقعيت حساس امروز كشور ممنوع است و ما نميتوانيم اجازه دهيم به اسم دفاع از آزادي از شيوههاي مورد نظر دشمن براي ايجاد انحراف در اصلاحات، در كشور استفاده شود.
ايشان با تأكيد بر اين كه نه تنها قوه قضاييه بلكه همهي مسؤولان نظام بايد به سوءاستفاده كنندگان از آزادي در مطبوعات معترض باشند، خاطر نشان كردند هيچ مسؤولي نبايد اجازه دهد اهداف دشمن در برخي از مطبوعات در قالب آزادي بيان و اصلاحات دنبال شود.
مقام معظم رهبري در ادامه سخنان خود در مورد ضرورتهاي اصلاحات، قانون اساسي را تجسم اسلام و ميثاق بزرگ ملي، ديني و انقلابي خواندند و تأكيد كردند، در قانون اساسي حاكميت اسلام بر تمام قوانين تصريح شده است و بايد ضمن توجه كامل به همه اصول قانون اساسي ساختار اين قانون به طور دقيق در همهي امور و تمامي ابعاد حفظ شود.
حضرت آيتالله خامنهاي عناصر تندرو را جاده صاف كن دشمن خواندند و با تأكيد بر لزوم مقابله جدي با هرگونه تندروي گفتند: نبايد اجازه داد عناصر جاهطلب فريب خوردهي مغرض يا غافل يك حركت صحيح را از تعادل خارج كنند و به مرحله تعارض برسانند، ايشان هماهنگي حركت اصلاحات در بخشهاي مختلف را ضروري دانستند و خاطر نشان كردند در برخي از بخشها نظير اقتصاد و عدالت اجتماعي اصلاحات ذاتا كندتر از ديگر بخشها به پيش ميرود و اگر ديگر بخشها با سرعت اصلاحات در اين گونه بخشها هماهنگ نشوند، مشكلات فراواني براي جامعه پيش خواهد آمد.
حضرت آيتالله خامنهاي مقابله جدي با دخالت بيگانگان و بياعتمادي به دشمنان را در روند كلي اصلاحات مؤثر و مهم توصيف كردند و با اشاره به برخي تلاشها براي تحريك انگيزههاي قومي تأكيد كردند همهي اقوام ايراني دلبسته عزت و سربلندي ايران و انقلابند ، اما دشمن مشغول تحريك است و بايد اين مسأله را جدي گرفت.
مقام معظم رهبري با اشاره به همزيستي پيروان اديان مختلف در ايران گفتند: دولت اسلامي وظايف خود را در مورد پيروان همهي اديان الهي به طور كامل انجام خواهد داد و اقليتهاي مذهبي نيز همچنان كه اخيرا نشان دادند در برابر تبليغات دشمنان هوشيار و آگاهند.
رهبر معظم انقلاب اسلامي در بخش ديگري از سخنانشان فريضهي امر به معروف و نهي از منكر را مورد تأكيد فراوان قرار دادند و افزودند قوام و رشد و صلاح و كمال فرد و جامعه و نظام در گرو اجراي صحيح اين فريضهي الهي است و همهي آحاد مردم و تمامي مسؤولان در هر رده و مقام بايد خود را به اجراي امر به معروف و نهي از منكر متعهد بدانند.
مقام معظم رهبري ضمن دعوت همهي مسؤولان و كارگزاران نظام به تقواي الهي، خاطرنشان كردند ياد خدا اضطراب و تلاطم و غبار خودخواهي را از دلها ميزدايد و فضا را از همدلي و وحدت نوراني ميسازد كه اين امر بويژه در اوضاع كنوني كشور، بسيار مورد نياز جامعه و مسؤولان است.
رهبر معظم انقلاب اسلامي همچنين تأكيد كردند بايد خواستها و مسايل حقيقي و اصيل، محور گفتمان ملي قرار گيرد و ضمن پرهيز از بزرگ نمايي مسايل غير اصلي موضوعاتي نظير تقويت نظام، اصلاح كارها، گشودن گرهها و حل مشكلات، تبيين آرمانها و اهداف اسلام و انقلاب، استفاده از نيروي ابتكار و ايمان مردم و حركت به سوي اهداف عاليهي نظام به عنوان گفتمان ملي مطرح باشد.
در اين ديدار حجتالاسلام والمسلمين خاتمي رئيس جمهور از تشكيل چنين جلساتي در حضور مقام معظم رهبري به عنوان مجلس انس و الفت كارگزاران نظام اسلامي و علماي بزرگوار ياد كرد و با اشاره به نامگذاري امسال به نام سال اميرالمؤمنين حضرت علي (ع) به بيان ويژگيهاي آن حضرت پرداخت و گفت: اين شخصيت برجسته و انسان برتر براي همه بشريت بخصوص مسلمان و بويژه ملت شريف ايران كه نظام اسلامي را به رهبري امام خميني (ره) بنا نهاد، الگوي سعادت و رستگاري است.
رئيس جمهور افزود: برنامههاي دولت مبتني بر سامان دادن حقوق مردم و تأمين امنيت، بهبود معيشت مردم و پايدار كردن اهداف اساسي در قانون اساسي و در چارچوب سياستهاي كلي رهبري نظام است.
آقاي خاتمي با اشاره به آغاز اجراي برنامهي سوم توسعه آن را نتيجه بررسي نقاط ضعف و قوت دو برنامه قبلي دانست و با قدرداني از زحمات و تلاشها و موقعيتهاي آقاي هاشمي رفسنجاني در برنامهريزي دو برنامه قبلي توسعه به بيان گزارشي از عملكرد اقتصادي دولت پرداخت و گفت در اين برنامه سوم توسعه علاوه بر تكيه بر سياست تنش زدايي با حفظ اصول منابع زيرزمين به سوي توليد و اشتغال سوق داده شده كه لازمه تحقق اين اهداف سرمايهگذاري است كه فعاليتهاي اجتماعي نيز نياز به محيطي آرام دارد. رئيس جمهور با اشاره به محورهاي برنامه سوم جهت اصلاح ساختار اقتصادي و مديريتي كشور ، تسهيل ساز و كارهاي توليد، را در جامعه اميدواركننده خواند و افزود: كاهش نرخ تورم به كمترين نرخ در ده سال گذشته و تثبيت قيمت ارز از نشانههاي بهبود وضعيت اقتصادي است.
رئيس قوه مجريه ضمن تقدير از تلاشهاي مجلس پنجم بويژه آقاي ناطق نوري رياست آن مجلس، مجلس ششم را مجلسي آگاه، با تعهد و دلسوز براي ادامه خدمت به مردم دانست و تأكيد كرد: آنها با دانستن قدر اين مردم صبور و شكيبا كه مشكلات را تحمل ميكنند و درك موقعيت ممتاز ايران در تاريخ و جغرافياي بشري ميتوان به آينده درخشان اميدوار بود. آقاي خاتمي با تأكيد بر اين كه بايد با حفظ هوشياري و با شعار اصلاح و مدارا به سوي آيندهاي بهتر حركت كرد، از رشد و بلوغ مراكز دانشگاهي در حفظ آرامش و دوري از خشونتطلبي در سالگرد حادثه حمله به كوي دانشگاه قدرداني نمود و تأكيد كرد: البته دستهاي ناپاك و دلهاي بيماري وجود دارند كه از موقعيتها سوء استفاده و برخي اوقات نيز موقعيتسازي ميكنند كه اين امواج كوچك در مقابل موج بزرگ مردم تاب مقاومت ندارد.
رئيس شوراي عالي امنيت ملي با تأكيد بر لزوم جداسازي مرزها گفت: برخي انحرافها، و شعارهاي انحرافي و حركتهاي تخريبي به مردم و جامعه دانشگاهي ارتباطي ندارد و بايد با اين حركات آشوبطلبانه به شدت مقابله كرد. رئيس جمهور با تقدير از نيروهاي انتظامي و امنيتي در مقابله با آشوبطلبان، بر لزوم هوشياري مردم بويژه گروههاي سياسي تأكيد كرد و افزود: گروهها بايد از تخريب يكديگر و مچگيري دست بردارند و با بحثهاي منطقي و انتقادهاي سازنده و در چارچوب قانون در ايجاد فضايي آرام و به دور از تنش و پيشرفت كشور تلاش نمايند.
آقاي خاتمي تأكيد كرد: گروههاي سياسي بايد نشان دهند كه نشانههاي مردمي كه از آن دم ميزنند در آنها وجود دارد و همه بايد در جهت برآورده كردن خواستهاي رهبري نظام ، و ملت كه به دين خود پايبند است، حركت كنيم و داور نهايي را قانون اساسي كه خون بهاي ملت است، قرار دهيم.
در پايان اين ديدار نماز جماعت ظهر و عصر به امامت حضرت آيتالله خامنهاي اقامه شد.