پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری

ديدار مسؤولان دستگاه قضايى كشور

حضرت آيت الله خامنه اى رهبر معظم انقلاب اسلامى امروز در ديدار مسؤولان دستگاه قضايى كشور با ايشان طى سخنانى از قوه قضائيه به عنوان تضمين كننده اعمال قانون و ضابطه و اجراى عدالت نام بردند و نقش دستگاه قضايى را در جلوگيرى از شكل گيرى يك طبقه جديد برخوردار از ثروتهاى باد آورده، حائز اهميت دانستند.
در اين ديدار كه خانواده هاى شهداى فاجعه 7 تير نيز حضور داشتند، مقام معظم رهبرى ياد شهيد مظلوم دكتر بهشتى، معمار دستگاه قضايى نظام جمهورى اسلامى ايران و ياران با وفايش را گرامى داشتند و فرمودند: روز قوه قضاييه معروف به تجلى شهادت و فداكارى سيدالشهداء انقلاب اسلامى ايران است و اين مسأله يك امر مبارك، پرمعنا و با ارزش براى قوه قضاييه محسوب مى شود. شخصيت ممتاز آيت الله بهشتى جمع بين علم، تقوا، تدبير و خلقيات ارزشمند انسانى در آن وجود شريف و كم نظير بود و از لحاظ قدرت مديريت و سازماندهى نيز يكى از برجستگان قطعى انقلاب به شمار مى رفت. بنا بر اين از دست دادن اين بزرگوار و ساير شهداى هفتم تير ضايعه بزرگى بود كه بر انقلاب اسلامى تحميل شد.
حضرت آيت الله خامنه اى از تلاشهاى ارزنده و مخلصانه انجام شده در دستگاه قضايى تقدير و تشكر كردند و فرمودند: مقابله دستگاه قضايى با برخى از افراد فاسد و مفسد در داخل قوه قضاييه كار با ارزشى است كه تا حدودى انجام گرفته است و بايد استمرار يابد، تلاشهاى ارزشمند انجام شده براى تسريع در رسيدگى به مراجعات و پرونده هاى قضايى بايد ادامه پيدا كند، به استفاده از رايانه و پيشرفتهاى علمى در ضبط و ثبت امور مربوط به قوه قضاييه هر چه بيشتر توجه شود و مسأله توسعه مالى و گشايش معيشتى كاركنان دستگاه قضايى اعم از قضات و كارمندان مورد اهتمام قرار گيرد.
رهبر معظم انقلاب اسلامى بر نقش قوه قضاييه در تضمين اجراى قانون، عدالت و ضابطه تأكيد كردند و فرمودند: قوه قضاييه چشمى بينا براى عمل به ضوابط و دستى نيرومند براى گرفتن گريبان متخلف و باز داشتن او از تجاوز به حدود ديگران است. بنا بر اين اگر دستگاه قضايى بتواند اين وظيفه را به نحو شايسته اى انجام دهد و عدالت را استقرار بخشد ، بايد يقين كرد كه تمامى تلاشهاى ارزنده كشور در ابعاد فرهنگى، دينى، اقتصادى، سازندگى و تشكيلاتى به ثمر خواهد نشست.
مقام معظم رهبرى وجود عناصر فرصت طلب و سوء استفاده كننده از ثمرات مثبت و سازنده كارهاى ديگران را جزو طبيعت جوامع بشرى دانستند و فرمودند: خاصيت دوران سازندگى در اين است كه پول، نقدينگى و انجام هزينه هاى فراوان در كشور افزايش پيدا مى كند و در چنين دورانى اگر قوانين به دقت رعايت نشود، نو كيسه گانى در كشور به وجود خواهند آمد كه به هيچ حدى از حدود در استمتاع مادى و بهره گيرى از امكانات قانع نيستند و به ثروتهاى باد آورده دست مى يابند كه در نتيجه آن، عده اى در استضعاف مالى و ستم اجتماعى قرار مى گيرند و حقوق بسيارى نيز ضايع مى شود.
حضرت آيت الله خامنه اى اجراى كامل قوانين و مقررات را براى تأمين و تضمين عدالت ضرورى خواندند و فرمودند: اگر دستگاه قضايى از قوت بصيرت و قدرت قبض و بسط لازم برخوردار نباشد، حركت اساسى، مهم و عمده سازندگى در كشور كه يك پديده با ارزش است به نتايج سويى منتهى خواهد شد و در نتيجه آن، طبقه جديدى از انسانهاى برخوردار از ثروتهاى بادآورده و داراى امكانات فراوان به وجود مى آيد كه به هيچ حدى از حدود شرع و قانون پايبند نخواهد بود. قوه قضاييه سالم، كارامد و كامل مى تواند جلوى چنين پديده اى را بگيرد و در آن صورت بازسازى به سود همه آحاد جامعه تمام خواهد شد.
رهبر معظم انقلاب از استقرار عدالت و مبارزه با ظلم و تعدى به عنوان وظيفه عمده قوه قضاييه ياد كردند و فرمودند: استقلال دستگاه قضايى، به مفهوم استقلال شخص قاضى است و او بايد فقط براساس الهام حق و حقيقت حكم كند. بنا بر اين هيچ مقام و مرجعى نبايد قاضى را از اجراى عدالت و حقيقت منع كند. قاضى در محكمه مافوقى ندارد و تنها خدا و قانون، مافوق او محسوب مى شوند و تنها در اين صورت است كه قوه قضاييه به سمت اصلاح پيش خواهد رفت.
مقام معظم رهبرى ضرورت فراهم كردن شرايط لازم براى تأمين استقلال قاضى را به مسؤولان و كارگزاران عمده دستگاه قضايى گوشزد كردند و فرمودند: بايد عناصر ناسالم از مجموعه قوه قضاييه طرد شوند و امكان صالح ماندن براى قضات فراهم شود، زيرا در اين صورت مردم به قوه قضاييه اميدوار خواهند شد، افراد ذيحق و مظلوم اميدوارانه به دستگاه قضايى مراجعه مى كنند و اهل تخلف نيز با ترس از قوه قضاييه از تخلف خود مى كاهند و به اين ترتيب مراجعه به قوه قضاييه اى كه خوب، كامل و سالم عمل مى كند، به تدريج كم خواهد شد.
حضرت آيت الله خامنه اى بر پاسخگو بودن قانون اساسى به مسايل مهم كشور تأكيد كردند و فرمودند: مجموعه نسبتا كامل قانون اساسى چگونگى پيگيرى تخلفات آشكار و از جمله جمع آورى ثروتهاى باد آورده را پيش بينى كرده است. اينجانب جمع آورى ثروت و استفاده از پول و امكانات عمومى و يا به ظاهر شخصى را يكى از بلاهاى اصلى و اساسى كشور در حال حاضر مى دانم كه بايد با آن مقابله كرد. امروز عده اى بنا دارند بى رحمانه و وحشيانه با زير پا گذاشتن قوانين براى به دست آوردن ثروتهاى زياد تلاش كنند. بنا بر اين بايد قوه قضاييه به سراغ اينگونه افراد و برخورد با اين پديده خطرناك برود.
رهبر معظم انقلاب اسلامى به راه افتادن مسابقه جمع آورى مال حرام در جامعه را امرى خطرناك توصيف كردند و فرمودند: چگونگى مقابله با ثروتهاى حرام در اصل 49 قانون اساسى پيش بينى شده است و دستگاه قضايى بايد در برابر انسانهاى زياده طلب و كسانى كه به دنبال قارون شدن هستند، بايستند و با آنها مقابله كنند و مجلس شوراى اسلامى با تصويب قوانين لازم و قوه مجريه با كمك به دستگاه قضايى بايد به مقابله با اين پديده خطرناك كه در آغاز راه است، برخيزد و از انباشت شدن ثروتهاى حرام و بادآورده از راههاى غير قانونى، جلوگيرى كنند.
مقام معظم رهبرى جمع آورى ثروت عده اى خاص از راههاى غير قانونى را موجب تضييع حقوق بسيارى از آحاد جامعه دانستند و در پايان سخنانشان فرمودند: قوه قضاييه بايد به مقابله ثروت اندوزان زياده طلب و كمك به كسانى كه حقوق آنان تضييع شده است، بشتابد و اميدوارم دستگاه قضايى جمهورى اسلامى ايران به بركت خون پاك شهدا و تلاشهاى مخلصانه و دلسوزانه اى كه در اين دستگاه انجام مى شود، بتواند به مانند خورشيد تابان در ايران و جهان بدرخشد.
بر پايه همين گزارش پيش از سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامى آيت الله يزدى رئيس قوه قضاييه در سخنان كوتاهى ياد شهداى فاجعه هفتم تير سال 1360 را گرامى داشت و گزارشى از اقدامات انجام شده در دستگاه قضايى براى تسريع در رسيدگى به پرونده هاى قضايى را ارائه كرد.
کاربر گرامی؛ لطفا قبل از تکمیل فرم، موارد زیر را مطالعه کنید:
  • جهت مکاتبه با دفتر، از قسمت ارسال نامه استفاده نمایید.
  • به منظور استفتاء یا ارسال سوال شرعی، از قسمت ارسال سوال شرعی استفاده نمایید.
  • جهت ارایه انتقاد و پیشنهاد به سایت دفتر، از قسمت ارتباط با پایگاه استفاده نمایید.
  • از فرم زیر فقط برای ارایه نظرات در مورد محتوای همین صفحه استفاده نمایید.
  • مسوولیت ارسال اشتباه بر عهده ارسال کننده آن است.
700 /